Bahan-bahan
- 400g hati ayam - dbasuh bersih
- *3-4 biji bawang merah
- *2 ulas bawang putih
- *2 sudu makan ketumbar
- *1 sudu makan jintan putih
- *2cm kunyit hidup
- *1cm halia
- *5-6 bijik cili padi ijau - jika ingin ungkep pedas
- 2 batang serai - ketuk. nk tumbuk skali pon boleh!
- sedikit air asam jawa
- garam
- air
- tumbuk bahan yg bertanda *.
- panaskan minyak. tumis bahan tumbuk dan juga serai hingga pecah minyak.
- masukkan hati ayam. tambahkan air sedikit. masak hingga hati masak.
- masukkan air asam jawa sedikit dan juga garam. jika suka leh letak serbuk perisa.
- bila dh agak kering tutup api. hidangkan ngan nasi putih panas.
wahwahwah... sedappppp... hati??? mkn hati ayam x per... jgn mkn hati.. muhahahaha.. x mau.. x mau.. kahkahakh..
ReplyDeletetau takpe! muahahahahaaa...
ReplyDeletesedap! sedap! sedap!! mau! mauu!! akekeke
ReplyDeleteyer yer ooOO jerk nak! daging ayam ko tak makan, ati dier ko nak jugak ker??! bleh caya ker dak jiya nih?! konpius nih nk bg ke tak... heheheee
ReplyDelete