Bahan-bahan
Cara-cara - 1 ltr air kacang soya (1 kotak)
- 2 1/2 sk agar2 serbuk (kalau ingin lebih keras bubuh 1 peket sekali)
- Bahan tambahan :-
- Buah2an dlm tin ikut selera
- ATAU secukup air gula/melaka
- Masak air soya bersama serbuk agar2 hingga larut dan mendidih sedikit.Matikan api.
- Tuangkan ke dalam mangkuk2 kecil atau bekas yg lebih besar dan sejukkan.Simpan di dalam peti ais.
- Ketika menghidang,bubuh buah2an pilihan bersama jusnya sekali.Jika menggunakan bekas yg besar,cedok/potong puding ke dlm mangkuk2 kecil dan bubuh buah2an dan jus di atasnya.
- Puding soya juga enak dimakan bersama air gula sahaja seakan2 tau fu fah.
wooo...menarik idea nih...nanti2 leh cuba...nampak sedap je...
ReplyDeleteadeyhhh hana... sodap tu... kt sini cuaca panas memanjang... dpt pekena puding soya bean tu mmg menyegarkan... esok kena rembat sekotak soya bean ni.. x leh jadik ni....
ReplyDeleteto aishah..
ReplyDeletewat cha jgn tk buat! semudah ABC & 123! hihihi.. klu ngan kuah kastad pon rasanya best jugak kot!
to azura..
mmg seshuai sgt la tuh tekak time panas2 kan! hana yg musim sejuk2 nih pon bantai jugak! hihihi
foyohhhh.... sedapnya puding soya tu hana. k.ct dah terliur2 dah ni.CM siap nak oder lagi ni.suh k.ct membuat nya.adehhh tangan den sakit ni huhuhu
ReplyDeleteto k.ct.delima..
ReplyDeletewat kak jgn tak wat! CM merajuk tuh kang! hihihi... naper tgn tuh? dh lenguh memasak ke hapa?? hihihi