Bahan-bahan
- 8-10 ketul kepak ayam
- 4cm halia - parut
- 4 ulas bawang putih - parut
- 1 sudu besar madu - leh add
- 1 sudu besar gula perang - hana x ltk tp lebihkan madu
- 1 sudu kecil blackpepper
- 1 sudu besar kicap pekat
- 1 sudu besar sos tiram
- 2 ½ sudu besar mayonis
- Butter@minyak zaitun@minyak masak
- garam
- Basuh bersih kepak ayam. Ketepikan.
- Gaul kepak ayam dengan semua bahan kecuali minyak zaitun@butter. Perap 4jam atau lebih. Seeloknyer semalaman.
- Panaskan oven suhu 180. Alaskan loyang dengan aluminium foil.
- Susun kepak ayam dan renjis2kan dengan minyak zaitun atau letak sedikit butter di atas ayam.
- Bakar selama 45min-1jam atau hingga keperangan.
kepak ayam mmg fav akak!! yummy..yummy!!!
ReplyDeletekak hana!!! tak de ke menda lain selain kepak ayam? napa kepak ayam?napa? sah..........memang blog ni berantu... huwaa.kak hana saya nak ke paso skarang jugak cari udang ngan kepak ayam.nanti kalu kilo saya naik lagi, saya carik kahana kat jepung nuuun
ReplyDeletewowwww..tiba2 aku macam terkebulur..hahaha...
ReplyDeletesalam hana..
ReplyDeletekalo makan ngan nasik ayam sedap jugak nie ekkkkkkkkk..sedapyer
wahahahah.. ank bujang ku suka banget makan kepak ayam. Boleh cuba nih hu hu
ReplyDeleteto k.ain..
ReplyDeleteyeahhh kiter serupa berkepak2! peaceeee k.ain! hihihi
to izahdaut..
lalalalalalalalaaaaaaa... kahkahkahkah
to matgebu..
TERkebulur mat er? takpo mat! asal jgn TERgelupur! bahaya! kekeke
to datin el..
salam kak.. haahhhh! dapnyerrrr! leh tuko ngan bahagian ayam lain kak! mmg dap dap dappp! hehe
to izan..
wahhh seghuper rupanya bujang2 kiter! wat cepat zan jgn tk wat!
waaa...guuzen da naa....kita pun buat resipi ni semalam...amik from gert's blog...but i used drumstick and chicken breast....sedapppp
ReplyDeleteto lumpkins..
ReplyDeletesedap kan kan kan! kiter pong cume wat 5 ketui! berebut2 dbuatnyer! heeeee