Bahan-bahan
Bahan A:
- 5 bahagian kepak ayam
- 1 sudu besar madu
- 1 sudu besar sos tiram
- garam secukup rasa
- minyak masak
Bahan B (ditumbuk):
- 3 cm halia
- 1 sudu besar lada hitam
- 3 ulas bawang putih
Cara-Cara
- Bersihkan kepak ayam dan basuh serta toskan.
- Gaulkan ayam dengan semua bahan kecuali minyak. Perap selama 1 jam atau lebih.
- Bakar di atas pemanggang hingga nampak garing.
- Sapukan sedikit minyak kemudian bakar lagi. Balikkan ayam agar masak sekata.
- Hidangkan bersama salad.
salam kak hana,
ReplyDeletewah, geram rasa tengok ayam tuh. betul, betul kak hana. sedap dirantah tu....
mak aiii!!!! sodap weiiii!!!!
ReplyDeleteto indahhouse..
ReplyDeletesalam nur... akak mmg antu kepak! tp sib baik tak leh terbang erk?? hihihi
to k.ain..
meh meh! kita suapkan! hihi
很好吃 hěnhǎo chī :D
ReplyDeletek ina, ko memang... pagi2 dah buat org tak sabo nk makan... sedapnye kepak... feveret gak... oishii...
ReplyDeleteto deliah..
ReplyDeleteaiyaaaaaa apa itu bahsa maaa? wa talak paham.. kikiki
to aymy..
oishi dayoo! hehehehe......