Wednesday, May 13, 2009

Ketam Masak Lemak Cili Padi wif Cekur

nih lauk kegemaran en.hb... masak lemak cili api.. lelagi bila ade cekur@kencur! menambah aroma n selera nak makan.... jgn mara yer rakyat2 d bumi jepon pasal ketam gedabak nih aku msk cenggini! asyik wat nabe jerk boring gak! maklum ler tekak melayu! muahahaha... nak masak lain hb tk layan sgt.. baik aku msk apa yg dier suka! lagipon mlm nih nak kene tinggal! uwaaaaaaa.................... huhuhuuu... syahdu syahduuu... selamat jalan ke tokyo laling! moga semua urusan dpermudahkan! wat ros@onigiri, ada nk kirim apa2 tak???? klu nak kani sorry morry! tak dan nak p pasor lagik! muahahahaha...

opssss resepi p tgk sini yer.. dah penah posting sblm nih... yg ijo2 tuh daun kencur@cekur yer bukan daun kunyit! kuah nih sesuai juga jika nk wat iwak lele (ikan keli) bakor atau goreng atau apa2 juga jenis ikan yg dgoreng terlebih dahulu ataupon ayam! selamat menjamu selera! opsss makyung pose arini! insyaAllah!...

9 comments:

  1. K hana, maner plak dtg daun cekur tuee? laling kite pon same, ketam musti masak lomak cili api... kalo masak lain, kurengg skett...

    ReplyDelete
  2. ado nih hah cekur KEJONG lam freezer! ari tuh bwk dr mesia! nak ker?? meh akak postkan ke kuwait! ekekekeke....

    ReplyDelete
  3. masak lomak cili padi.. ado sambal belacan n nasik paneh mmg lah 2,3 kali tambah kang ni..

    kak ketam tu nanti bile free2 leh lah amek gambo yg lum potong2 ye.. nak tgk rupa dia lah.. ngidam nak tgk ketam japan.. hihihih

    ReplyDelete
  4. alah sedapnyaaaa.... 2-3 ari x masuk sini semua sodap!!!!... weeii nk kwnw tinggal ke? berapa lamaa?... sama laaaa...huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Hana..sedapnyer!!!buat kecur jer tau...

    ReplyDelete
  6. salam kenal,
    sodapnye nengok ketam lemak cili api...ni memang fav kami sekeluarga...

    ReplyDelete
  7. to sreSHAziela..
    dah la yg nih masak lomak cili api! hang p tmbh sambal belacan?? hohohohoo..mmg berasap tuhhh! hihihi

    akak rasa penah posting gambo ketam jepon. cume godeh2 kat n3 jln2 hokkaido.

    to anawahid..
    ko gi mana tho ndokk??? haah! samo la kita kene tinggal! tapi aku sampai sabtu jerk! ko lagik lama tuh! jgn banjir udah umh ko tuH! kahkahkahkah

    to fikriah..
    lagik sodap klu dpt makan kan fikriah! hihihi meh mai sini.. ;)

    to ima..
    salam kenal juga ima.. mekasih sudi singgah! sila la jamu mata yer!

    ReplyDelete
  8. Kak hana..menarik tul tengok ketam masak cili api tu..oh kalau letak daun cekur best ek? tak pernah try plak..

    ReplyDelete
  9. igtkan minah mana yg cun melecun mengomen nih! lela ghupernyer! ekekeke... haah lela.. masakan org jawa nih biasanya menggunakan biji dan cekur skali... try la.. sedapp! baunyer pon wangi! :)

    ReplyDelete