![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhetQUF16h9utB2ZTKEwjV89PPdJukINyVAAxb33IXJAzZ4yRWBozsEKWp77KsW6dGEQYemU-iDddZ-EHaGR5UdFdJIzc95EWb-VYIOLNChD4WjiG8Lgf46fJcqJaiklLB3n7HRS3z81VQ/s320/kepek2.jpg)
Bahan-bahan
- 30g tepung gandum
- 70g gula halus
- secubit garam
- 60g(2 biji) putih telur
- sedikit esen vanila
- 25g mentega - dicairkan
- 75g almond slices
Cara-cara
- Masukkan tepung, gula dan garam ke dalam mangkuk. Gaul biar rata.
- Masukkan putih telur dan kacau sebati.
- Masukkan pula mentega dan esen vanila. Kacau rata.
- Akhir sekali masukkan almond slices, kacau. Tutup mangkuk dan biarkan dalam 20 minit sebelum dibakar.
- Panaskan oven sehingga suhu 180 degree. Sapukan oven plate dengan mentega atau marjerin.
- Ambik 1/4 sudu adunan, letakkan di atas oven plate. Ratakan senipis yang boleh dalam 7 cm diameternya.
- Bakar selama 10-15 minit atau sehingga perang.
- Keluarkan dari oven, ketika masih panas letakkan kerepek di atas kayu pencanai dan tekan. Cara ni untuk menghasilkan bentuk melengkung.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_xVQk-4TRnGgy8c59mYV9OEiEOszJmFY5D-qjHsu2UjxTw544SkAd3RnJXksJ7J1X_g-FpYgdwTde0ElgDB1IWwHxwDM1rduIsNlncc3eugz9-95IyQBmeeByephmc3XPGIYAkZ097Z8/s320/kepek1.jpg)
nampak senang je tu...
ReplyDeletehaah mmg senang je aishah.. sambil2 tgk tv mkn kepek best juga..hihihi
ReplyDelete