Bahan-bahan
Cara-cara - 2 biji limau- large size
- 4g serbuk agar-agar
- 500ml air + jus limau
- 50g gula
- secubit garam
- Potong bahagian atas limau@belah dua.keluarkan isi.
- Isi limau tadi diperah untuk ambik jusnya.
- Masukkan air dan jus limau, agar-agar, gula dan garam ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih.
- Tuangkan ke dalam kulit limau tadi. Biarkan sejuk dan jelly keras.
- Pahtu baru potong.
kite pun dah try...mmg klu tak pasan,tipah tertipu lee...cdg nak try wat tembikai pulak tp entah le bilernye...hahaha
ReplyDeleteLigat kepala otak akak aku nih..
ReplyDeletecantek jely.. rasa sayang nak mkn...
ReplyDeleteWow! Sedapnye...
ReplyDeleteSelain drpd orange, buah ape yg boleh buat mcm tu?
to rafizah..
ReplyDeletetry la wat lagik pija..den tak leh la wat tembikai tuh! mahal bebeno kat sini! kim salam jerk la... hihihi.. kecuali teringin sgt nk makan... heeeeeeeeee....
to lelayong..
apa lagik lela! ligatkan la paler otakmu iteww! kehkehkeh...
to mala..
btol la mala..klu bleh nk wat hiasan jerk! hehehe..
to aishamirafiq..
boleh cube buah2 yg senang nak dikorek/kuarkan isinya dan kulit keras... cam tembikai.
jiya takkan tertipu... hehehehehe! cuba akak wat guna buah durian plak! hahahaha!
ReplyDeleteduriannnnn? durian paler lutut hang! mano nak cilok durian?! ko p buat dulu! kang kalau akak dh tertipu baru akak buat! hahahaha......
ReplyDelete