Bahan-bahan
Cara-cara - 10 bji cili api
- 3 biji cili merah
- 1/2 labu bawang besar
- 1 biji tomato
- 2 sb kerisek
- 1/2 cawan air asam jawa
- garam (secukup rasa)
- Belacan (sebesar ibu jari) - bakar dulu.
- Tumbuk cili api, cili merah dan belacan hingga hancur.
- Bawang besar & tomato - potong dadu.
- Masukkan bahan tumbuk dan no (2) dalam satu mangkuk. Masukkan air asam jawa dan kerisek.
- Gaul rata dan masukkan garam secukup rasa. Dah boleh makan..
air asam tu mmg tak tahan...tp partner kite tak cuke....adui haii kena KIV lg...
ReplyDeletewat utk diri sendrik jerk la sha! hamzah pon tak suker! selalu wat sendrik, makan sendrik! muahahahaha..
ReplyDeleteair asam tu buat byk2 simpan dlm peti ais..makin lama makin sedappppppppppppp ;-)
ReplyDeletemenancam sungguh air asam tuhhh... sib baik sempat telan balik ayaq liuq, kalo x mau menitik kat pc nih... ekekke
ReplyDeletesalam..
ReplyDeletekkliza terliur lompang tuuuuuu...
nampak gayanya kena buat gaklah esok lusa...InsyaAllah..
kang ada yg kempunan plak...mana tau kot2 jatuh bendul..
to diana..
ReplyDeleteooo makin lama dsimpan makin sedap yerk! nnti la tunggu stok asam baru br leh buat! la nih tinggal ujung nyawa! hihihi..
to anawahid..
wakakakakaa... nk ilang jejes tuh p buat! sedap wooooooooo...
to k.hanieliza..
klu jatuh bendul tak tau la nk ckp apa yerk kak! ekekekeke..
ala..
ReplyDeleteala iu...... hihihi
ReplyDelete