wat bekpes anakanda pagi tadik! selalu gak wat jagung manis nih! sbb senang dan lemak2 manis yg sedap! macam yg jual2 tuh jugak! klu bli kat mesia mmg bleh kopak la kan klu setiap kali kuor! nih dh bleh wat sendrik so bleh makan puas2! kat sini xde la plak jual style cenggini.. biasa jumpa jagung bakor ada la! jom layan resepi! sblm nih dh penah buat! sini yer!Bahan-bahan
- 1 cwn@cup jagung (biasa ada jual kat pasaraya yg biji2 dlm plastik @ klu rajin kutil ler jagung rebus tuh! ) hana gune jagung tin jerk :D
- 1 sudu susu pekat - nk lemak manis lg leh tmbh!
- 1 sudu marjerin@butter - nk lebey pon bleh! ikut suka!
- garam
- Kukus jagung hingga masak.
- Angkat dan masukkan dlm mangkuk.
- Masukkan marjerin,susu n garam. gaul sebati.
- Makan panas2... klu sejuk marjerin akan mbeku n rasa dah tk sedap!
hehehe...yg ni akak rajin buat. sonang sehhh!!!!
ReplyDeletehehehe... mmg kita tujukan khas wat k.ain yg suka resepi sonang2! hihihi
ReplyDelete