Bahan-bahan
- 8 keping roti
- Serikaya - Secukupnya-hana gune inti tuna
- 2 cawan tepung gandum
- 2 1/2 cawan air
- 2 sm Marjerin
- 1 sudu kecil garam dan gula(gula bkn nak bagi perasa tp nak bg kuih sdikit berkilat je)
- Sedikit pewarna kuning
- Di dlm bekas,satukan tepung bersama marjerin,garam dan gula. Bancuh dgn air(guna whisk lg sng)warnakan kuning dan ketepikan.
- Ambil 2 keping roti dan intikan dengan serikaya dan potong ikut citarasa..nak cantik buang kerak tepi pun boleh.
- Panaskan minyak di dalam kuali utk menggoreng.
- Celupkan roti td ke dalam adunan tepung dan goreng segera sehingga keperangan.
ohaiyoo hana san. wah selera jamu mata dgn breakfes tu..
ReplyDeletebekpes apanya? dah nak lunch dah ni!!!
ReplyDeleteto easyou..
ReplyDeleteroti je... hehehehe
to k.azita..
akak baru bangun er? ekekekeke..
bak seketui....den dah bangun nih...
ReplyDeletepukul bape bgn tuh?? 12tghr ker? kehkehkehkeh...
ReplyDeleteslm hana... hr mgu pun ada pojek msk extravaganza gak?.. 2 br breakfast, lunch & dinner apa plak? kita kalo msk pun 1 utk semua.. dr pg smp ke mlm.. hubby abih study bln 4 nie ker?..
ReplyDeletesalam hazel..
ReplyDeleteari2 minggu nih bergantung la.. kadang masak, kadang tak! arini cume wat brekpes jerk! dinner ngan lunch mkn luar! klu brekpes roti sampai ke malam alamat leh kebulur ler jwbnyer! hihihihi....