terlebih dahulu, mari kita sedekahkan alfatihah wat al-marhum Sultan Johor yg telah mangkat semalam... alfatihahh..... Sedey juga sbb aku anak jati Johor.. moga roh al-marhum ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.. aminn..
k lah layan menu sate yer! jika ingin mencube bleh tgk resepi di sini atau di sini.... klu nak buat kuah kacang yg sedap, masukkan skali lebihan perapan ayam@daging sate tuh ke dalam kuah semasa menumis. syedapp wooo! selamat berhujung mingguu! :)
salam...apasat hari2 masak sidap!wa sikalang manyak lapa.1 cucuk mana cukup...haiyaa!
ReplyDeleteal-fatihah.....adoiiii...ada lg ke yg geseng2 tu...
ReplyDeleteyummy! grill pakai arang atau electric grill?
ReplyDeleteamboi...mkn sate tu...sdpnyer...nk cket...
ReplyDeletealfatihah untuk arwah sultan johor. kakchik tengok sekejap istiadat di istana johor.
ReplyDeletebalik pada topik utama, SATAY!
waaahhh hana dah boleh buka gerai satay la macam ni. mesti laku punya. kakchik yang tengok ni pun dah drooling dah ni. macam terbau-bau je.
to deliahs deli..
ReplyDeletehihihi... itu perot mau makan sidap2 maaa! klu talak sidap talak mau makan itu olang! hehehe aiiyaaa amoii.. lu bikin sendlik laa.. ini mcm kedai boley bangklap kasi pree semua olang! hihihi
to cikmin..
adoooo.. bape cucuk nak?? ikut rege sini 3btg 6 hinggit! hihihi
to anonymous..
arang bukan! elektrik pong bukan! ateh gas jerk! hehehe
to kaseh nazlieza..
boley boley.. hambik sepinggan last tuh yer! tk cukup wat sendrik! hihihi
to kakchik..
perghh dasat bau dh sampai kb! hihihi.. meh ar kak jemput mkn skali! ajak cik abe.. jgn segan silu.. hihi
Mai dah neh!!! datang jauh2 satey secucuk mesti la tk cukup kak hana.hehe
ReplyDeletesalam hana.nasib tak ngences sebab dak ika dah belabja,dia suruh masz bawak.
ReplyDeleteto blogresipi..
ReplyDeletealamak jan! aku bg ko cucuk sate jerk la yer! ko g nyucuk sendrik sana ngan mikael! hihihi
to k.ina kl..
alahai jeles beno u olls bergader2 ngan dak ika tuh! huhuhuu