Bahan-bahan
- 2 gelas air
- 1 paket agar-agar serbuk (10 gm)
- 2 Gelas susu segar
- 3 biji kuning telur
- 3 sudu besar mentega/majerin
- 1 sudu besar serbuk koko
- 1 sudu besar tepung kastard
- 1 gelas gula
- Masukkan 2 gelas air didalam periuk. Biar air hingga mendidih. semantara itu, pukul kuning telur bersama mentega, ketepikan.
- Bancuh tepung kastard bersama susu segar. Setelah air mendidih, masukkan serbuk agar2 bersama gula. kacau hingga kedua-dua bahan larut.
- Setelah bahan tadi larut, masukkan bancuhan tepung dan kacau. Kemudian masukkan pula telur yg telah dipukul bersama mentega tadi. Kacau sebati dan tapis adunan.
- Bahagi adunan kepada 2 bahagian. 1 bahagian dicampur dengan serbuk koko.(serbuk koko dibancuh dengan sedikit air panas). kacau sebati. 1 bahagian lagi biarkan warna asal.
- Sendukkan 1 bahagian koko ditengah lpyang, diikuti 1 bahagian warna asal di atasnya. Ulang hingga habis. Sejukkan di dalam peti sejuk. * Acuan loyang terpulang kepada individu.
waahh cedapnyeeee ^__^
ReplyDeleteterase2 ni haa kt anak tekak. gulp :P
nanti habis final exam nk buat laa :)
mmg cedep la wani! nyaman anak tekak makan sejuk2! ehehehe.. bila nk abih exam tuh? gud luck k! study kat mana yerk? hehehe..byk tnya plak erk! :P
ReplyDeletewani study kt uia gombak kak..
ReplyDelete'sebelah rumah' je..
skrg dh off campus, tu yg 27hrs per day wani online. hehe
exam baru start td n akan habis 8 nov ni..
doakan ye kak!
doakan jugak berjaye buat puding ni :)
ooo study lagik yer..1st degree ke master? ke phd?? sbelah umah? wah! untung nyer! gud luck yer wani.. akak doakan dari jauh nih! :)pastu leh la merdeka ngan puding nih plak! ehehehe
ReplyDeleteakak...1 gelas tu bersamaan berape ekk ml...
ReplyDelete