Bahan-bahan
- 1 bungkus kulit popiah
- 1 bungkus besar dried seaweed (yg sedia dmakan begitu sj tu)
- 1 biji telur
- 2-3 cawan minyak masak utk menggoreng
- Pecahkan telur dlm mangkuk kecil dan pukul sedikit menggunakn garfu
- Sediakan sekeping kulit popiah. Sapu rata telur td di atas permukaan kulit popiah hingga mnutupi kseluruhannya
- Susun dried seaweed di ats kulit popiah yg sudah dsapu telur td dan tutupkan dgn sekeping kulit popiah lg. Ulang langkah yg sama sehingga kulit popiah/dried seaweed habis
- Gunting kulit popiah yg sudah ber'inti' td mengikut bentuk dan saiz yg dsukai. Pnskan minyak dlm kuali dan goreng sehingga kulit popiah agak kekuningan.. Angkat dan toskan.Naahhh..sdh sedia utk dmakan begitu saja atau bersama sos/topping kesukaan anda..kalo x habis leh simpan dlm bekas kedap udara..
No comments:
Post a Comment