Bahan-bahan
- 500gm Hati Ayam - kalau nak rebus sekejap dulu pun ok, petua supaya masa goreng kurang meletup.
- 1 labu Bawang Besar - potong berbaji
- 3 ulas Bawang Putih > diketuk
- 1 inci Halia> diketuk
- 3 tangkai Cili Hijau - dihiris serong
- Tambahan karot atau kacang panjang potong seinci-seinci -hana ltk bendi
- Garam secukup rasa
- Sedikit Lada Hitam Serbuk
- hati ayam dilumur garam dan kunyit, goreng dulu hingga garing.
- Angkat, buang sedikit minyak
- tumis semua bawang merah,putih, cili, halia hingga naik bau atau bawang layu , masuk karot.
- rasakan garam, tabur lada hitam, masuk hati ayam tadi, kacau goreng hingga sebati , siap angkat.
tak de bendi, goreng berlada gitu pun dah sedap hati ni. betul takkk??
ReplyDeletebtol btol btollll!! ati nih masak apa jerk semuanyer sodappp!! sajer jerk gatei tgn nk tmbh aksesori! hehe
ReplyDeletemekyung, hamzah x de ke yg ko masak ati n bendi tuh!!...ke tu ngko yg punya!!!.. x ketuk pintu umah aku pon ajak join lauk peberet nih!!!.. kehkehkeh!!
ReplyDeletemuahahaha... aku melantak sorang weiii! hamzah tak hingin pong!! alamakkk! aku lupa nk ajak geng aku yg sowang nih! sok sok jerk la! hehehe
ReplyDelete