waduhhhhhh! mintak amponn jika namanya begitu! asalkan yg makan jgn jadi mcm setan sudah! mmg puuuuuuedesss!!! bak kata
Deetha, menyala macam setan! hahahahaa... tp klu korang nak kurang pedas tuh, try masak lama sket.. ataupon buh la gula sket! tapi nampaknya sambal setan dah turun pangkat la jawabnya kan! kekekeke.. tima kasih nduk
Deetha dari seberang yang bikin aku kenal sama sambal puuueedes ki! enak kok! yuk mangan yuk! jap lagik aku bikin air wat ilang pedess yoooo.. muahahaha...
Bahan-bahan- 100g cili padi merah - leh tambah lada merah jika ingin kurang pedas
- 8 biji bawang merah
- 5 ulas bawang putih
Cara-cara- Kukus@rebus semua bahan. Angkat dan toskan.
- Tumbuk ke dalam lesung hingga agak2 lumat bersama garam.
- Panaskan minyak, tumis sambal hingga masak dan naik minyak.
- Sesuai di makan dengan nasi hangat, cicah ulam2an, mee sup dan sebagainya.
Salam Kak Hana..terima kasih link tu.. suka2...hanis kat sendai 1 tahun 8 bulan...akak dah lama ke kat sana? teringin nk g jalan sana.. banyak lagi tempat kat sini belum explore...
ReplyDeletesalam hanis... sesama.. owhh baru lg yer.. akak dah hampir 3 tahun kat sini. insyaAllah kalau xde aral taun depan kot balik... meh la mai kanazawa klu cuti2... xde askar senang sket nk berjalan... nanti klu nk dtg koling2 yer...
ReplyDeleteJangan nanti, lepas makan sambal setan ni, terjerit pekik macam setan sebab kepedasan sudahlah! Hihii...mau kecoh satu Jepun karang! Hahahaha...
ReplyDeleteSAMBAL SETAN????? waduhhh...jgn pas mkn, terus menyetan udah ler.kihkih!
ReplyDeleteni ha setan dah mai jepun dah...oppss sambal okeh... setan tu ok lagi kak hana..jangan syaaiithooonn..tebal skit pronounce nyer tuh..yang tuu lagik la terasa kesaitonannya..apa haku merapik nih?
ReplyDeleteSALAM HANA, HARI NI SETAN RASA BERBANGGA..DEPA SIAP GILAP TANDUK MEMASING SAMPAI KILAT...ADA TU SIAP TUKAR SPENDER BARU..SEBAB HANA JEPUN BUAT SAMBAL SETAN..HAHAHAHA, MEMANG SETANNNNN!!!...AMPON!
ReplyDeleteHahahahahaaaa.....nak tumpang gelak kat apa Mat tulis je laaa...Ko ni pun Hana...Sambal Jin xda ke..hahahaa...mst pedas terangkat2 nih eh..hehehehe
ReplyDeletewahahhaha......akak tumpang gelak lg kt sini...
ReplyDeletehahahahaha nama ganas ... ok kan janji x nak jadi setan
ReplyDeletewah dengar namanya jadi takut nak makan....betul kata CMG setan2 semua berbangga sbb masuk blog femes kat jepun!
ReplyDeletetumpang gelak gak kat ayat che mat hehehe.. ina, patut la melompat sampai ke siling, rupanya kes makan sambal setan ek.. :P
ReplyDeleteto mamafami..
ReplyDeletewakakakakaa... klu bleh nak satu dunia dengo! rasanyer pecah terus anak tekak! kekeke
to k.ain..
kahkahkahkah... itu ar kak! xpe.. nih setan yang solehah! hihi
to izahdaut..
syaithooonirrojimmmmm.. btolkah cekgu?? kikikiki..uishhh amit amit jabang bayik ojo kaget! muahahahaa...
to matgebu..
salam mat... wakakakakaaa.. adehhh ko nih mat! ade2 jerk! tp dier kene carik spendot yg ade lobang kat blkg mat! mana nak sorok ekoQ dier yg panjang tuH! wakakakakaka
to k.ummi..
bulan depan la kak kiter wat sambal jin! jin aprit ok kot! tuh brutal punyer jin kan?? kekekeke
to k.jun..
hahahaaa gelak jangan tak gelak! sejarah tercipta rupenyer setan pakai spendot! wakakakakaaa
to pearlnscraf..
hahahahaa.. akak mmula pong ngeri nak nulih! takut setan mengikut! kekekeke
to kakrose..
hahahaha.. k.roseee.. setan versi cmg pakai spendot taw! jangan keliru! wakakakakaaa...
to k.Nor..
kahkahkahkah.. mmg penangan sambal setan nih hebat kak! tuh klu sampai ganu, mau lompat sampai ke langit kot! kekekekeke
seram juga dengar nama sambal ni..akak ok ke lepas makan..he..he..mas teringin juga nak buat, nampak sedap la...macam boleh simpan dalam peti je...
ReplyDeleteish... ish... ish... sambal setan pakai toncet ada x???... adoi laaaaaaaaaa... nk tumpang gelak ngn cik mat nyer komen jer... hahaha
ReplyDeleteDah bookmarked ni bila lihat kat rumah makcik manggis. Kalau saya buat pasti sendiri yang makan, terlalu pedas untuk yang lain hehe
ReplyDeletealamk macamana boleh terlepas pandan sambal setan ni hihi lepas makan kepala jdi bengang dek kepedasan :)
ReplyDeletesinggah.... suka sambal ni.
ReplyDelete