Sunday, January 13, 2013

Majalah MIDI 15hb Januari 2013


 Assalamualaikum buat semua pengunjung blog hanamemories... alhamdulillah... arini nak berkongsi macam2 kegembiraan.. yang pertamanya, syukur alhamdulillah sekali lagi hanamemories diberi peluang untuk muncul di media cetak. kali ni bekerjasama dgn majalah MIDI pula... sebenarnya ini kali kedua lamaran yang diterima dari pihak majalah MIDI iaitu Cik Siti Mariam binti Elias. tima kasih kerana memberi kepercayaan kepada hanamemories.... yang pertama dulu aku kesuntukan masa, maka tak dapat la nak tunaikan. begitu juga dengan majalah AROMA juga tak dapat tunaikan akibat kelewatan sbb dah lama sgt tak buka emel. hihi......  juga terima kasih buat kak.ctdelima yang telah mewar2kan terlebih dahulu.. kalau kak.ct tak bagitau rasanya agak terlewat la juga nak mendapatkannya tambah2 lg skrg nih musim tak berapa nak sihat nak ke mana2... tahniah juga wat kak.ct kerna telah mendahului Januari... hihi.....  



Antara resepi-resepi yang dikongsikan dalam majalah tersebut... ada 4 resepi hasil drpd eksperimen di dapur sendiri


cuma ralat sedikit pada Resepi Puding Karamel. tetiba plak ada inti durian..huhu
Bagi sesiapa yang belum mendapatkan majalah MIDI, meh la serbu kedai untuk mendapatkannya sebelum kehabisan! murah je hanya RM4.20... info pon sangat banyak... Kepada para blogger, teruskan usaha jika ingin terus maju.. sekarang kita bersyukur sbb media cetak diluar sana telah mmbuka mata dengan kebolehan para blogger masakan. tak macam dulu agak payah sekali..... so apalagikkk... jom dapatkannya!
(ooi mat! keji taw kata aku 40an.... klu aku 40an, ko 90an.. kikikiki... sori mat gurau je.. hihihi) 



BESDAY SETAHUN DANIA NUR ZAHRA

n3 nih pakej la yer.....sbb tak berapa rajen nk buat n3.. hihihihi..... kegembiraan kedua adalah ulangtahun anak dara kami nan satu iatu Dania Nur Zahra yang pertama pada 12hb Januari semalam... Happy Birthday sayang.... tak sangka pejam celik pejam celik dah setahun usianya..... dah pandai jalan dan kemas rumah..... gigi jer masih ompong! hihihihi...... tak macam abgnya Darwish 3 bulan dah ada gigi... takpe la... lambat tumbuh lambat la rosaknya..mudah2an.... Doa dari mama dan ayah serta abang2 moga Dania menjadi anak yang solehah, bijak pandai dan sentiasa mendapat keredhaan dan rahmat dari Allah swt..... ameennn....

Dania sayang yang gendut! hihihi


sekitar makan2 besday Dania.... (masa ni guna ipad je.) tak dapat nak potong kek sebuku dapat seslice pon jadi la... jimat poket mama... hehehe.... lagipon masa nih semua tak berapa sihat termasuk maknya yg dah dua ari demam.. dania jugak yg ceria.... maklom la besday girl.. hehe



GATHER2 GENG BLOGGER (geng jawa! hahaa..)

yang nih pula citer tertangguh... perjumpaan dengan geng blogger dari seberang Indonesia iaitu cik Deetha pd bulan desember yg lalu. Perjumpaan telah di atur oleh kak.Asma juga seorang blogger dari Rembau. sorang lagi blogger tuh macam selalu kenal la... kenal kat umah... hihihihi.. tima kasih Deetha dan Kak.Asma atas perjumpaan ini. Moga ikatan ukhuwah akan lebih erat terjalin selepas ini.. dee..tima kasih juga ole2nya yer... hehe

dari kiri Fmina, Kak.Asma dan Deetha

eee saya udah temok!

45 comments:

  1. Tahniah Hana....rezeki tahun baru yer...alhamdulillah....buat gugirl plak tahniah la....dah setahun yer...kejap je dah besar yer...Hana mana ada temok still slim melim lagi tu...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah fiza... tima kasih... selim?? atoi laa... berat tu fiza... berattt.... huwaaaaaaa...

      Delete
  2. Assalamualaikum Ina heee Tahniah yeee...udah setahun ye puteri kesayangan tu...kejap je rasa masa belalukan.....seronok negok pic gader2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam kak.... tima kasih dr cik puteri... xde kek besau je.. klu auntie sheila dekat dh lama suh anto umah.. auntie sheila rajen wat kek kan... mama pemalas! hihihi

      Delete
  3. Tahniah Hana... pembukaan tahun baru yang menyeronokkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.... tima kasih kak.amie.... tak sangka kuar plak awal tahun baru.. igtkan bulan depan... lepas nih insyaAllah turn akak pula... tungguuuuu hehehe

      Delete
  4. tahniah dapat masuk magazine..bestnye...faa tak penah pon..huhuhu..

    happy birthday Dania! comelnyee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih faa.... insyaAllah lepas nih giliran faa pula... ruangan tuh mmg khas utk blogger2 masakan... tunggu ajer ye lamarannya.. insyaAllah akan tiba nanti.. hehe..

      tq juga dr dania auntie! :)

      Delete
  5. Tahniah....eh tak sangka nko dah 40-an....macam tu aku kena panggil nko Hakak Hana lah kan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. eee keji taw! kalau aku hakak, ko hatuk! wakakakakakaka...

      Delete
  6. kak, memandangkan entry 3 in 1 kan, so kita nk komen one by one la.
    komen entry 1 : hanamemories mmg kelassss sokmo! :)
    komen entry 2 : happy besday dania! kejap jer dh 1 thn yer. smg menjadi anak solehah. tp kan kak, kita terfokus kt ahkak baju ijauu tu, nampak 'sihat' la dr zmn duk kt jepong dulu. hahaha...jgn mareee...kita dh guna perkataan terhormat tu...
    komen entry 3 : seronoknya dpt jumpa ramai2. jumpa kt mana tu?

    ok. sekian komen saya...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwaaaaaaaaaaaaa.... mmg terlalu sihatttt!! huh! mencik haku! igtkan blk mesia bnyk kerejer leh eksesais utk makin kurus ghupernyer terbalik... kesian taw aku.. sian tak? kekekeke..

      kat dataran pahlawan la... blkg mekdi... kat atas bonet kete org.. hahahaha

      Delete
  7. waaaaaa....
    epi besdey dania...
    akak kangen sama kamu. hahhahahaha

    aduh, aku wingi lali ora ambil gambar pas rame2 ngene. hiks....
    harus diulangi lagi ni ketemuannya. hihhihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasehhh kakak deetha... mujur ko lom kawen... masih di ampun dadi kakak... hahahaha...

      wes rame2 yo ngono.... isin pon yo jugak! hihihihi... yuk! kapan2 mampir menneh nang malaysia... ojo serik yo! hehehehe

      Delete
  8. salam mama hana..sekeluarga..
    lamanya mamatok tak bual mesra..
    dah malas nak berblog...hehehe
    selamat hari lahir buat cucukusss dan kirim salam buat semua adik beradik... semoga abg2 dpt menjaga dania dgn baik hehee... comel laa dania....muah3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlam mamatok ilah.....
      aah kan..last sekali bukan kat henset tuh ker? hihihihi... kita pon suam2 kuku je kak.. time dtg rajen, ada la.. time xde rajen, takde la.. hihihi... tima kasih kak atas ucapannya..... salam dr budak2 nih jugak utk famili di sana...

      Delete
  9. Tahniahhhh kak hana...
    dah makin glemer akak sorang nie....tahniah...tahniah..tahniah...

    tahniah juga buat nantuku yg comeiii makin ayu jelita tu..
    alolololo...tak pe gigi tak de lagi...janji rajin ngemas rumah..
    nnti belajar masak pulak tau...he3

    wahhh...bestnyaa...
    hmmm..bila kita jumpa lak kak...tak sabar nak laga2 pipi ngan kak hana yg ramah tamah nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih mak mas... mak mas tadak nak kasi kek cantik2 ke kat dania? sian dania potong kek slice je.. dah la kek tuh dah kene potong nak kene potong lagi kebendenyer? kekekekeke.........

      eh bukan akak mmg dah glemer dr dulu ke? wakakakakakakaka... adehhh mas mas mas..... saham bskl tak berapa nak kukuh.. kikikikiki.... insyaAllah nanti turn ko plak ye... nih mesti jeles sbb akak dah laga pipi ngan izah bini daut tuh eh? hihihi

      Delete
  10. tahniah ina!!!hepi birthday to dania...dah besar panjang anak dare hana tu yek!pejam celik2x dah setaun...makin chantik mcm mama dia yek!!(kang ade yg kembang setaman nih!)hihi
    sronok arrr tuh bergader2...jeles hakak...hihi...ina ni gemuk tang mane tuh???tak nampak puuuung!!lagi sekali hakak jeles nih!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahai kakak nik ja... sememangnya dah kembang setaman.. kalau kakak nik ja tambah lg maka kembang dua tiga taman la jawabnya... klu masuk lif overload!! atoii la kak... siyessss.. benarrr... tak tipuuuu... lemak satu guni! huh! mencik taw

      Delete
  11. Tahniah Hana!permulaan yg baik utk blog Hana....moga terus rajin update blog. happy bday juga buat Dania...suka tengok gambar dia ketawa riang itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. opps lupa nak tulis...permulaan thn baru 2013 yg baik utk blog Hana...

      Delete
    2. tima kasih kak..... gambo ketawa yang ompong tadak gigi! hahahahaha..... insyaAllah akan dicuba sedaya seupaya... kalau diam tuh paham2 ajer la... daya xde, upaya lg la xde.. hihihihi

      Delete
  12. tahniah Hana permulaan tahun yang sangat bahagia kan,,, teruskan dgn resepi2 menariksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih kak.noor..... insyaAllah mudah2an akan berterusan. >> akakk... leh tak tinggalkan link blog akak.. sbb selalu tuh ntah masuk lorong mana, asyik tersalah ajer... kdg dpt nyusup pon ikut rumah org.. lepas2 tu nak carik semula dah lupa... hihihihi... boley kak eh? hehe

      Delete
  13. Tumpang gembira....
    Happy birthday Dania, dah setahun dah anak da'er co'ang ni... semuga cepat2 besor boleh ler sambung blog mama dia pula kan.
    Tahniah dapat masuk majalah lagi & lagi.... mmg hebat ler besan ku ini... keep it up!
    Ni haa tengah kruuuup kraaaap kunyah goreng pisang tepung rangup... maceh ya & juga makcik goreng pisang tu semuga bertambah rezki dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih besan miri.... kita kan serupa long... anak da'er co'ang.. harus sgt la tuh kan bab masak2 ngarap kedia.. hihihihi

      wah best malam2 ader pisang goreng.... kita plak ader lempeng cicah sambal sardin jer... konon diet la bunyinyer makan mlm dgn lempeng... kikikikiki... along tinggalkan sket taw.. sok pagi nak wat sarapan.. hehe

      Delete
  14. Happy Birthday Dania, alahaiii kejap je dah besar...moga menjadi anak yg solehah yg sentiasa membahagiakan dan membanggakan ayah dan ibumu. Aamiin..

    Tahniah Hana coz masuk majalah..mmng kelas gitewwww...moga terus sukses dan berkongsi resepi2 yg best lagi..

    alahaiiiii seronoknya dpt jumpa member2 blogger...jeles taw..bilalah dpt jumpa cikgu glemer ni...mehlah dtng UTM plk..kita tunggu ya...he3..

    ReplyDelete
  15. Ina,
    Jeles jeles kue neng majalah;;Tahniah..suka gumbira akak..
    Heppy Birthday juga buat Damia ..heee dah setahun dah yer..
    ingat lagi jumpa dia ritu..nak geget takut nangis..cakap Damia nak hadiah meh datang rembau..hahaha..
    Na,gumuk tak per yang penting cute..hahaha
    akak lagi gumuk kan..kena beli felinna gamaknya bagi kurus cam deetha..

    ReplyDelete
  16. tahniah Hana..suka bila teman blogger berjaya.
    Happy birthday Damia
    Tak sempat jumpa Deetha di sebabkan ada kejadian terjadi tanpa di sangka

    ReplyDelete
  17. tahniah hana...
    best2 semuanya....
    anak dara kecik tu pun dah setahun ehh... kejap jer kann.. hepi besday dania... moga jd anak yg solehah ye cayang... muhahhh!!

    syok wehh.. gether2... kat tempat korang bergambar tu yg banjir besar aritu yek?

    ReplyDelete
  18. Weeeee....tuan tanah bendang seberang, tahniiiaaahhh eksss...Loohh ko masuk MIDI lak eh...ya la, mcm Mat kata, tu utk yg 40an ek...akak x kata ko 40an taauu, cuma nak kata akak belum lg masuk MIDI, so belum 40an pun lagik, tp baru nak 50an...hahahahaha... Eh dak Dania dah setahun ke, cepatnyaaaa...pi makan2, apasai x ajak akak sekali, leh akak bawakkan pisau utk potong kek...hehehe.. Semoga Dania sihat membesar dan menjadi anak yg solehah (*mcm ibunya...ehh?? *__* hehe...)

    Tang gader2 tu, sori ler akak x dpt nak join....Duk kencang2 PM dgn Deetha hari tu, x lepas jgk akhirnya...kempunan akak nak tatap wajah Deetha dgn kak Asma, wajah ko dah biasa dah, dr jauh pun kenal....hahahaa

    ReplyDelete
  19. jeles kak hana pandai masak..=)

    ReplyDelete
  20. Tahniah hana....selamat hari jd buat anak dara sorang tu...

    ReplyDelete
  21. tahniah hana cayang..hepi besday wat baby dania yg tomei..alahai mak jeless sehh tgk korang gader2..mesti seronok meriah giler ek!!

    ReplyDelete
  22. wah masuk majalah lagiiii!!! happy bufday buat puteri Dania. Moga terus membesar dengan comel dan pandai masakkk macam mamanya okehhhh!

    Geng Jawa? I loikeee!!!

    ReplyDelete
  23. Tahniah Kak Hana. Pembukaan tahun baru tu. (^_^)
    Happy belated birthday juga tuk anak dara comei tu. Bz la kak, rindu nak membelek belog kenkawan semua.. :)

    ReplyDelete
  24. tahniah kak hana..thun baru yg bererti tue..smoga lbh suksess lagi..hppy belated bthday jgk buat putri tue..dan bestnya dapat jumpa2 tue..:)

    ReplyDelete
  25. Asslam Cikgu Hana,

    Semoga terus istiqamah updet blog ni. Saya peminat setia blog Cikgu Hana!!=)

    vitamin semulajadi buat anak-anak

    ReplyDelete
  26. Tahniah Kak Hana sebab masuk magazine lagi.. Moga terus sukses untuk tahun 2013..

    Happy Belated Birthday buat puteri tersayang.. Seronoknya jumpa rakan2 blogger..

    ReplyDelete
  27. tahniah.. tahniah n tahniah.. smga terus sukses ... peluk cium utk si kecik dania tu.. geram tgok dia gelak2 tu..

    ReplyDelete
  28. Tobat xcaya aku kalu ko kata gemuk dah lepas neh..buat stress aku jek nengok ko kak hana..hahaha..nyampahsss.aku ngan ko tu aku ganda 2 tau dak..huh..

    Weh budak beriya ternganga xdak gigi..sombong tau budak tu.lenkali jumpa kita gonyoh pipi dia lagi ek..

    Eh lupa nak congratss..tahniah ye.aku tetibe trasa nak makan puding karemel inti durian.xkiraaa..nak jugaakkk..

    ReplyDelete
  29. Tahniah hana...
    Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. aarrrrrhhhh....orak jemput kito punnnnnnnnnnn...arek merajuk la koyo ki...huhuhuu...uwaaaa

    ReplyDelete