Bahan-bahan
- 30g tepung gandum
- 70g gula halus
- secubit garam
- 60g(2 biji) putih telur
- sedikit esen vanila
- 25g mentega - dicairkan
- 75g almond slices
Cara-cara
- Masukkan tepung, gula dan garam ke dalam mangkuk. Gaul biar rata.
- Masukkan putih telur dan kacau sebati.
- Masukkan pula mentega dan esen vanila. Kacau rata.
- Akhir sekali masukkan almond slices, kacau. Tutup mangkuk dan biarkan dalam 20 minit sebelum dibakar.
- Panaskan oven sehingga suhu 180 degree. Sapukan oven plate dengan mentega atau marjerin.
- Ambik 1/4 sudu adunan, letakkan di atas oven plate. Ratakan senipis yang boleh dalam 7 cm diameternya.
- Bakar selama 10-15 minit atau sehingga perang.
- Keluarkan dari oven, ketika masih panas letakkan kerepek di atas kayu pencanai dan tekan. Cara ni untuk menghasilkan bentuk melengkung.
nampak senang je tu...
ReplyDeletehaah mmg senang je aishah.. sambil2 tgk tv mkn kepek best juga..hihihi
ReplyDelete