Sunday, June 19, 2011

Jelita Jun 2011



Assalamualaikum dan salam sejahtera.... versi terlewat nih... wpon dah terlewat nak jugak buh kat sini sbg tanda kenangan dan kejayaan hanamemories.... alhamdulillah sekali lagi resepi2 dari hanamemories menghiasi majalah Jelita untuk keluaran Jun 2011. terima kasih di ucapkan buat Pn. Lily Haslina Nasir selaku penyelaras resepi dari majalah Jelita kerana memberi peluang lagi kali nih.. entah kan biler nak muncul di majalah lagi.. dengar kabarnya Pn.Lily akan bersara dari Jelita.... apapon, apa tugas menanti selepas ini, doa dan harapan dr kami agar Pn.Lily berjaya dlm bidang yg diceburi... terima kasih yer kak atas jasa dan peluang yang diberikan kepada kami blogger2 masak.... terutama MatGebu, Kak.Ummi Kuantan dan Kak.Nor.

kali nih ada 7 resepi yang tersiar termasuk 1 step by step
resepi Popia Pedas Bersira (klik utk resepi asal)
ralat : 2cm belacan - secubit jika suka
Kek Keju Marmar Beri Biru
Biskut Bebola Bersalut Nestum (klik utk resepi asal)
Puding Roti Marmar
Daging Goreng Kering
resepi original dari hanamemories@blogspot.com
1 resepi langkah demi langkah - resepi baru belum pernah publish
Kerabu Jantung Pisang Ikan Bilis (resepi akan review kemudian)

ada kesilapan teknikal sedikit.. resepi dua nih bukan dari hanamemories.
kali ini berganding resepi dengan my sifu Chef Hanieliza.. terasa kerdil diri ini.. namun daku bersyukur dan berbangga... ^__ ^

87 comments:

  1. Congratulations! (english la pulak) hehe..moga terus success kak! :D

    ReplyDelete
  2. patut la rasa cam tak pernah tengok lagi 2 resipi yg dari seberang tu.. tahniah mek.. entah bila boleh keluar lg dlm Jelita kan.. all the best utk LILY HASLINA NASIR.. semoga terus cemerlang dlm bidang yg diceburi.. :)

    eh.. dah timbul ya.. lama betul menyelam.. ni berapa lama lak nak timbul? hahaha.. jgn lempang lagi dah la ya mek.. merah kang pp bini abg zul hehe

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH MAMA...lama betoiii tengelam.... harap2 semua sihat ya.. mamatok jer dah mulakan balik pantang2 makan.. kim salam cucukusss yaaa...muahhh...

    ReplyDelete
  4. omedetaou akak...curlasttt masuk majalah lagik...lepas nie jadi cover frontage plak...

    ReplyDelete
  5. tahniah nduk... cikgu bz memanjang ya?...kapan arek kuor resepi baru yg enak2 lagi? tengah tunggu ni...

    ReplyDelete
  6. salam han..tahniah ya..lama tul meyepi..kite windu taw..

    ReplyDelete
  7. asslmlkm Hana ,

    apa kabar ? jom la singgah blog masak nannie yg baru ni .

    ReplyDelete
  8. Tahniah Hana sebab resepi hana yg sedap n mabeles dpt masuk majalah , nannie tumpang gembira semoga terus berjaya

    ReplyDelete
  9. Congratz babe..memang go terer arr...sekarang dah jadi Wm, ko ada buzy ek..

    ReplyDelete
  10. tahniah cikgu!! tentu anak2 murid seronok dpt cikgu shebat hana..cayalah beb!! *aku kengen sama kamu :)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum Hana, wahhhh..lama juga menyepi ni..tertunggu2 cerita baru alih2 timbul dalam Jelita pula ni. Tahniah Hana..tumpang berbangga dengan kejayaan teman2 blogger.

    ReplyDelete
  12. tahniah dan syabas...good job!! akak tumpang gembira

    ReplyDelete
  13. kak hanaa....
    misss you like crazy la...
    lamanya tenggelam....
    alhamdudilah...dah timbul balik...

    tahniah kak hana..
    bila tengok resepi2 tu dan ada yang mas dah cuba....hmmm..rasa macam nak buat lagi jerk...
    memang best resepi2 dari akak..
    moga terus sukses yerk kak dengan resepi2 yang lebih mantopp....meletup...
    mas pun tumpang bangga...
    lapppp u kak..

    anak2 akak macam mana....dah serasi dok kat malaysia....

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum hana...
    Tahniah buat hana masuk lagi kat Jelita... Moga terus berjaya d masa depan :)

    ReplyDelete
  15. Hana, xpa lah ko letak terlewat pun..janji ko ada, x hilang terus...resepi mu mmg mantopss dgn gambar yg meletupsss!! Seperti orngnya jugak yg pernah meletups2 di kalangan blogger masakan...Hana, Kak Lily tu stop, tp dlm kepala dia ada projek lain taauu...hehhehe, ko punya projek dah siap ke blm? hehe..nnt akak serang eh!

    ReplyDelete
  16. Muekekekekee..
    Tahniah akak tahniah tahniah tahniah..
    Banyak tahniah tu kira untuk kjayan mendatang la.
    Senang aku tahniah siap siap. Aakakaka..

    Miss uuuuu.. Lama mengeram ada projek yee.. Uisshh hebat la cikgu neh. Projek baru jgn lupa aku niha ye kak. Tahniah skali lgi

    ReplyDelete
  17. Tahniah kak...semoga lebih cemerlang pasnih.. :)


    popia sira pedas tu tetibe je rasa nak try..

    ReplyDelete
  18. Memang terBAEK! dari blog masuk ke majalah..! tumpang bagga gak! uhuhuhu

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum hana. Tahniah banyak-banyak! Kakchik tumpang bangga dengan kejayaan hanamemories. Mesti belilah majalah ni buat kenangan.

    ReplyDelete
  20. congrats ina. alhamdulillah. eh! hari tu ina msg akak dalam my hp, tak sempat nak save hp number ina, dah hilang. masa cuti sekolah baru ni, akak balik touch and go je. anak2 pun antar balik kampung thru adik.

    ReplyDelete
  21. wowww...hana honda dalam jelita lagi..tahniahh hana...Pstt hana lepas ni koo masak kena "goyang2" okehh, baru menjadi lagi sedap, aku pun ngikut petua kekanda kita dari Kuantan tu...utk petua lebih lagi koo tanya dia..ada lagi satu tu pom-pom gurl aku tak leh, sebab jantan, yg tu kalau nkoo sesuai..hahaha...

    ReplyDelete
  22. hanaaaaaaaa

    baru ingat nak ngepos kat fb nak tanya kabar..menci arrrrrr..bila hana memories senyap sunyi..ini lah blog keramat bg akak..dulu2 jadi idola..skang dah jadi biola..muekekeke
    tahniah hana...semoga terus sukses..

    ReplyDelete
  23. Tahniah Hana! moga terus kongsi resepi yg best wpun sibuk dgn tugas dan anak2 murid...

    ReplyDelete
  24. salam,

    tahniah kakakku! nape menyepi jer? mesti bz banget ni... pe citer dak darwish... mesti suka die balik mesia yer, ramai org cubit pp die, hehehe...

    ReplyDelete
  25. Salam.. Kak hana.. Tahniah moga rerus cemerlang ye.. Rindu nak tgk blog kak hana mcm dulu

    ReplyDelete
  26. tahniah kak hana...wah wah wah...makin mantopss ye..moga terus success...

    ReplyDelete
  27. glam! heehhe balik msia makin glamer nih..bila nak buat buku koleksi resipi ni kak hana?

    ReplyDelete
  28. Yuhuuuuuuuu!!! omedetou!!!! alaaaaa...akak berenti jerr lah dgn kerja skrg niiii jadi chef jerrr :D kangen lorrr! tenggelam lama betulll niii, ojo suwi2 aku kangen karo photography mu karo masakanmu ;-) all the best kak! lepas ni share lagi resepi2 yg best n mantap! hidup jawa!!!! wakakakaka...

    ReplyDelete
  29. congrats kak!
    jemput datang CT-ONE Forze Cafe :)

    ReplyDelete
  30. Tahniah Hana..

    Moga2 lepas ni akan ada lg yg lg best..

    ReplyDelete
  31. Tahniah akak.. akak memang best.. selain berbakat.. memang perlu diketengah n dihargai usaha akak.. TAHNIAH tuk akak sekeluarga yer...

    ReplyDelete
  32. tahniah kak hana!!! (blm t'lambat nak ucap tahniah kan ;))

    ReplyDelete
  33. Assalam hana,
    tahniah dari akak juga ya..
    akak dah beli majalah ni kat jb..dan dah cuba kerabu jantung pisang hana tu..memanglah best sangat2..akak suka!!..thanks ya hana..

    ReplyDelete
  34. tahniah kak hana..amboii lama menyelam sampai negara mana? hehe

    ReplyDelete
  35. assalamualaikum,
    tahniah kak hana..
    mintak izin nk cuba resepi akak yg sgt mengoda keimanan saya..

    ReplyDelete
  36. tahniah kak..vangga sy tau.:))

    ReplyDelete
  37. salam..

    tahniah ya..mestilah bangga sbb resipi dpt masuk magazine ^^

    ReplyDelete
  38. tahniah hana...masakan hana memang marvelous..

    ReplyDelete
  39. Tahniah cikgu hana.....:)! I do enjoy ur every entry....mostly the bebel bebel part...ekekekekke

    ReplyDelete
  40. Tahniah dapat masuh majalah.
    Seronoknya ;)

    ReplyDelete
  41. kak hana,nak tanya pernah buat bentou tak?onigiri ka?:)

    ReplyDelete
  42. TAHNIAH...turut bangga kemajuan teman blogger.

    ReplyDelete
  43. Salam Kak Hana,
    harap2 tak terlewat lagi kite nk ucapkan tahniah kat akak... semoga terus sukses ye di hanamemories yg vogue ini...mmuahhh!
    Ijan

    ReplyDelete
  44. salam kak hana..

    lame nye mendiamkan diri...rindula nk tgk pic2 mknn akak....

    nway, thniah...resepi akak mmg marvellous...tiap kali sy tgk apam dot dot tu terus teringat kat akak.. =))

    ReplyDelete
  45. Assalam Kak Hana cyng!...apa khabar? bz ke?..hehe walaupun lambat nk wish juga...tahniah kak..bila la dpt tgk resepi akak kat majalah ni...kalau dok Mesia memang dh lama dh pi cari..hehe btw semoga akak sekeluarga dirahmati Allah selalu:)

    ReplyDelete
  46. sajer jenguk kawan yg menyepi ni..:)

    ReplyDelete
  47. Aslmkm.... Tetiba lak tingat kat besan... lama nya menyepi, besday kita pun tak datang..... Liana nangis guling2 nunggu dah seminggu pun Darwish laling tak datang2...huuuu. Anyway, harap Hana is coping well dgn tugasan baru. Tahniah, dlm sibuk2 pun muncul dlm Jelita... sekali-sekala tu singgah2 ler lepas rindu tau.... take care...mmmmmuah2

    ReplyDelete
  48. Salam Hana,
    Lamanya takder entri baru. Hana sihat ke? Take care ;)

    ReplyDelete
  49. tahniah hana...

    hari ni 19 julai.. maknanya dah genap sebulan hana menyepikan diri dari berbloging.. alahaiii.. rindu banget nak tengok masakan hana... sibuk betul cikgu hana kita ni yer sejak2 balik malaysia... semoga sentiasa gembira & sihat2 sentiasa bersama family tersayang...

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum Hana....Tahniah! Dari Kak Lin...

    ReplyDelete
  51. Assalamualaikum Hana,

    Apa khabar cayangg? Sihat ke?? Darwish macam mana skrg?

    Kak Nur saja jln2 tengok rumah Hana nie...windu ngan Darwish...take care dan selamat menjalankan tugas cikgu...hehe...eh2 tahniah...akak mu tertinggal ketapi...huhu.

    ReplyDelete
  52. Salam kak!!! waduhhhhh kangennnnn karo kuwe!!! selamat berpuasa yerrr meriah lah tahun ni kan kak dpt raya n puasa kat mesia :D

    ReplyDelete
  53. Salam Ramadhan akak.. ni sapa yang dah balik m'sia lupa rutin mengn3 ni? ha ha ha rindunyer.. bila nak n3.. selamat menjalani ibadah puasa tuk akak sekeluarga...

    ReplyDelete
  54. Salam. Apa khabar Kak Hana? Lama tak dengar berita dari akak.. Nur harap akak sihat2 belaka.. Salam Ramadhan..

    ReplyDelete
  55. kak, apasal senyap jer...harap2 sihat semuanyer, xsbr nk tengok n3 baru..ni sy jln2 ambik resepi vadei yer..

    ReplyDelete
  56. assalam hana apa kbr, lama tak drg cerita, darwish sihat ke.... selamat hari raya buat hana ya

    ReplyDelete
  57. Slmt Hari Raya, maaf ya kalau ada salah atau tersilap kata.... Salam buat semua se isi keluarga..

    ReplyDelete
  58. Selamat hari raya, maaf zahir dan batin buat Hana sekeluarga

    ReplyDelete
  59. Udah rindu dengan posting2x Hana. Kali ini, DG cuman pengen ucapkan Selama Hari Raya buat Hana & keluarga ya!

    ReplyDelete
  60. salam aidilfitri buat hana sekeluarga..

    ReplyDelete
  61. selamat hari raya cikgu!maaf zahir n batin ya..mana kuih raya cikgu, x hidang apa2 pun tahun ni. :)))

    ReplyDelete
  62. Selamat hari raya hana..maaf zahir batin dari E-na...bz sgt ye skrg...tgk la e-mail...e-na ada send tanyakan something...check ye...;)

    ReplyDelete
  63. akak!!lamanye menyepi..anak2 sihat?

    slmt ari raya akak :D masih di jepun kah?

    ReplyDelete
  64. Salam raya Hana.Napa la lama benor Hana menyepi? Rindu sungguh nak tengok resepi air tangan Hana.

    ReplyDelete
  65. salam hana...

    nak kasi award kat hana...amik kat blog nurul yer http://momwithapron.blogspot.com/

    ReplyDelete
  66. My 1st time here, love your blog, simple and a lot of nice foods, will come back for more.

    ReplyDelete
  67. kak hana... ke mana menghilangnya?

    ReplyDelete
  68. glemernyer masuk mag...tahniah!!!

    ReplyDelete
  69. mane darwish..x npk2 langsung..rindu dgn dak molat tu..tunjuk lah sikit..tau lah mama bizi sokmo..tak kan nk sorok dak molat tu..heehe

    ReplyDelete
  70. alahai lamanyer kak hana x update..
    rinduuuuuuu!!!!!!

    ReplyDelete
  71. Hana,
    Bila nak update cerita kat Malaysia pula?

    Psst, rindu lah resipi2 you.

    ReplyDelete
  72. weeehoooooooo... dtg memekak kat sini :D ni mesti dah kerempeng dah nii, kita jugak masih bekerja keras :D apa pun take care k! misssss u!

    ReplyDelete