Bahan-bahan
- 4 cawan beras pulut
- 4 cawan santan
- garam secukup masin
- serunding daging secukupnya (lebih kurang dalam 1 mangkok)
- beberapa helai daun pandan
- daun pisang secukupnya ( dalam 4 keping lebar pelepah pisang)
- Rendam beras pulut sekurang2nya 1jam. toskan.
- satukan santan dan garam..then curah kat beras. masukkan skali daun pandan. kukus hingga masak.
- kalau nk masuk rice cooker just campurkan bhn2 tadi n tekan punat tetttt! sampai la masak! heeeee..
- ambil daun pisang, layurkan dulu...then buh pulut n serunding. tutup. kuncikan ngan lidi/pencungkil gg.
- panggang atas kuali non-stick n balik2kan sampai la agak2 hangus! hahahaa...
- siap!
hah, menu ni dah set untuk esok tp dah listed kat hananye blog.
ReplyDeletekek coklat tu tak jd deco arini la...sbb nak buat menu tuk esok...sabo je la kan...
buat za jgn tk buat! ku sabar menunggu! hehehe
ReplyDeletesedap nya... my favourite niii
ReplyDeletesila sila k.hani... kita pon suker! hehehe
ReplyDeletekak hannnnaaa ...apa ni tayang pulut panggang..jeles tahap maksimum dah ni uwahahahhahaha
ReplyDeletemuahahahaaa....kat sana ade daun pisang ker tak? kihkihkih... tk dapek nk anto, mu jauh sgt! :P
ReplyDelete