Bahan-bahan
- seikat sayur kailan
- 4-5 sudu mkn sos tiram
- 3 ulas bawang putih- cincang
- seinci halia - cincang
- air sedikit
- serbuk perisa - jika suka
- bwg putih goreng/bwg goreng - utk hiasan
- sayur kailan jgn potong dulu... panaskan air. celur kailan ngan btg2 skali.
- angkat dan toskan. potong lebih kurang 3inci. susun dlm pinggan dan ketepikan.
- panaskan minyak, tumis bhn cincang hingga naik bau@kekuningan.
- masukkan sos tiram dan juga air sedikit. kacau. masukkan perisa jika suka. tkyah ltk garam sbb sos tiram dh masin.
- didihkan. tutup api. tuang kuah atas sayur kailan tadi.
- hiaskan ngan bwg putih goreng/bwg goreng. dah siap!
memang sedap ohhh sayur kailan ni. K.ct kalau makan kat laur ker mesti oder lebih2 sikit hihihi disbbkan yang lain x berapa suka nak makan so kita jer lah yang bedal sorg2 hahaha
ReplyDeleteSodapppppp!!!... kalo aku yg masak compom btg gedabak ker batang cikiding cam dak jiya ker tetap aku humban batang tuh... amik btg yg kira lembut @ cam pucuk jer... muhahahaha
ReplyDeleteto k.ct.delima..
ReplyDeleteboleh ker kak order lebey skit? kene bayor lebeh la er? kita klu mkn, hb amik daun, kita kene mkn btg yg beso gedabak tuh! mmg malang! huhuhuuu
to anawahid..
hahahahahaaaaa... aku selalu jd mangsa meratah btg gedabak tuh! laki aku ckp, cam mkn btg kayu! tuh psl dier tk suka! huh!