sowi la yerk! tk sempat nk deco cun2 masa snap kuih nih! main longgok2 jerk! sbb tetamu dh nk mai! hehehehe buat lagik sbb rasa sonang baitu dan rasanya yg sungguh lazat! kali nih wat satu adunan.. punyer la banyak! smpai tk muat loyang aku yg ceconet tuh! hahahaha...yg nih buh kaler ijo! tp kurang menyerlah ke'ijo'annya! tkpe.. rasanya ttp menten! resepi leh tgk kat sini la yer! nih antara kuih yg aku buat ms yasinan mlm tadi.. lagi satu wat pudding. yg tuh tk dan nak snap! sowiii! heee.....
Kak Hana,,
ReplyDeleteSaya ada amik resipi akak buat cake batik - biskut marie ..
Masa 1st trial - superb sungguh menjadi.. kerasnya sebati dgn biskut..
Tapi neh dah buat kali ketiga.. kenapa coklat nya tak mahu keras kak? Cair sahaja yang bahagian bawah..
Musykil neh.. :(
to azie..
ReplyDeleteresepi yg mana satu erk? kek merie koko yer? rasanya azie kurang kacau lama skit kot sblm masukkan biskut tuh! cube biarkan agak pekat sedikit... rasanya azie bleh agak kot mana silap sbb yg 1st trial tuh menjadi. nnti cube lg yer.. :)
cantik sehhh!!!! nape ekh..tu hari akak buat tak jadi dear. microwave oven sesuai ke buat kek lapis..??
ReplyDeleteto k.ain..
ReplyDeletetak jadik? akak wat kek ker kuih lapis?? kuih lapis nih gune pengukus jerk kak! tapi klu kek lapis, bleh jer gune microvawe oven.. sbb kita punyer pon sama gak! tp kita lbh suka kek lapis yg jenis kukus.. moist gtu!
hana tepung hoen kwee tu kalau ganti dgn tepung lain mcm tpg jagung ke , blh tak??...
ReplyDeletesuzi..klu ikut komen tuan empunyer resepi tpg tuh tk leh dganti ngan tpg lain. klu tpg jagung jauh skali. maybe tpg beras bleh kot! sbb ade sesetengah resepi kuih lapis ltk tepung beras.. sori klu kita silap! :)
ReplyDelete