Bahan-bahan
- 160g spagetthi (1.4mm)
- 400g asari@lala - bleh juga nk gune udang/sotong @ seafood
- 8 btg brokoli @ asparagus - celur dan potong 2cm - hana xde stok!
- 5 sudu makan olive oil
- 1 sudu makan bawang putih cincang
- 1/2 sudu kecil lada sulah
- 1 biji cili kering yg kecil - potong halus
- daun parsley- hana gune yg kering jer!
- garam
- air sedikit
- Rebus spagetthi dgn sedikit minyak dan toskan.
- Panaskan olive oil. Masukkan bawang putih dan goreng hingga naik bau.
- Masukkan asari@lala dan air sedikit. tutup kuali. biar sehingga asari@lala terbukak isi.
- Taburkan garam, lada sulah, lada kering dan juga daun parsley. Masukkan juga brokoli. kacau.
- Akhir skali masukkan spagetthi dan gaul rata. tutup api.
- Siap dhidang! leh taburkan daun parsley kering lg jika suka.
weeee...menu ni akak suke...baru jek abg masak beberapa hari lepas...nyummm...nyumm...
ReplyDeleteLala takde jual kat sini... siput b*b* ade pulak frozen.. tp tak boleh la makan...haram!!! kihkihkih
ReplyDeleteto cikmin..
ReplyDeletedah ada selera makan yer kak? alhamdulillah!
to blogresipi..
kat sini macam2 siput diorg makan! eh! siput b*b* tuh yg camne yerk??? hehehe
resipi dier sungguh simple. boleh try bila anak akak balik cuti sek. dia suka pasta2 ni.
ReplyDeleteslamat mencube utk anakanda tersayang yer kak! moga berselera hendaknya! :)
ReplyDeleteSiput b*b* tue, ala..yg gitew gitew tu Kak... yang tuuut tuuutt tue... hihiihihi
ReplyDeleteoowhhhhhh!! yg gtu gtu tuh er?!! jap! bukak kamus! ngeeee....
ReplyDelete