salam isnin utk semua... raya dh abes! tp kompom daging lembu,kamben,kerbau,unta n ntah apa2 korang lom abes! mesti korang sumbat lam peti beku korang ngan daging sampai sendat2! meh bak ler campak kat aku sket! kesian aku, cume ade telur ikan jerk! hihihi.... tp telur ikan pong sodapp!! kan kan kan! hehehe.... meh ler jemput makan sape berkonan! tk berkonan pong aku suh korang jamah secubit jerk! sedap per! hehe...resepi kanda
Nor dr ganu! maceh er kak! tk payah lauk lain pon xpe! tp sbb en.asben tk mkn telur ikan la! kene gak masak lauk lain! huhu
Bahan-bahan- 300gm telur ikan ~ bersihkan dan toskan
- 1/2 sudu teh garam
- 1 sudu teh kunyit serbuk
- 1 labu bawang besar ~ dihiris bulat
- 2 ulas bawang putih ~ dihiris nipis
- 2 biji cili merah/hijau ~ dipotong serong
- 2 tangkai daun kari
- tomato/tomato cherry
Cara-cara
- Gaul telur dgn garam dan serbuk kunyit.
- Panaskan sedikit minyak dan goreng telur ikan hingga masak/garing.
- Masukkan kesemua bahan2 lain dan goreng sekejap.
- Angkat dan hidangkan dgn nasi panas.
Salam perkenalan...telur ikan nie,,kalau diratah macam tu je pun sedakan...lebih2 lagi kalau dimakan masa masih panas2...yummy...
ReplyDeleteslm aidil adha dan salam perkenalan juga! haah btol tuh kak! kita pong ratah ajer! maklom la mkn sensorang! hihihi
ReplyDeleteMak aii... ikan ape pi betelur kat kanazawa nun??? bestnye... telur2 ni kite pon suke..telor ikan, telor sotong... telur penyu je tak makan.ehehhe
ReplyDeletemacam2 jenis ikan bertelur kat kanazawa ni tau! pilih jerk nk mana! ehehe... bab telur2 suker er?? wakakakaka.... :P
ReplyDelete