Bahan-bahan
Untuk gula hangus
- 1 cawan gula pasir
- 1 cawan air panas
- 4 biji telur
- 1 tin susu cair
- 2 sudu besar esen vanila
- 2 sudu besar tepung jagung/tepung kastad
- Masak gula hangus hingga cair. Tuangkan air panas.Kacau hingga sebati. Tuang terus ke dalam loyang 8inci dan biarkan sejuk seketika.
- Kisar telur hingga kembang dan masukkan susu cair. Kisar lagi hingga sebati.
- Masukkan esen dan tepung jagung dan kisar sebentar.
- Tuangkan adunan puding ke dalam loyang gula hangus tadi.
- Kukus 20 minit hingga masak.
cik hana, cikliz sukak temmen mangan puding karamel.. tapi orak pernah gawe... hehehhe.. pas ke cakap jowo cikliz tu.. hehehhe
ReplyDeletesedapppp...
ReplyDeletesukeee... n sedap ..
ReplyDeleteBestnyer puding karamel... kalu makan time sejuk2 sebesen pon abeh ni.heheh
ReplyDeletehehee...hana, sesaja buat gpa skit!
ReplyDeletebaru semalam anak2 minta k fae buatkan puding karamel nie...tp ibu depa dok malas2 lagi...
meh, kfae tapau seloyang boleh? (amboi mak xmau skit2, nak seloyang trus!)
to cikliz..
ReplyDeleteperghhh! pass pass!! ekekeke.. ala cikliz kita pong masih lembab cam siput omong jowo kok! tak reti nk jd cikgu sgt! hihihi
to mlerulskyd..
mmg sedappp! jom makan! :)
to dzana..
kita tau akak mmg suker puding karamel kan kan kan! hehee tp tk cantik cam akak punyer la! huhuhu
to blogresipi..
perghhh dasat ko jan makan sebesen! nnti ko tembun balik kang! haaaa aku tk tau! ekekeke
to k.fae..
kita buat setengah loyang pong tk sampai kak! akak p la wat sendrik yer! cian anak2 tuh request! hehehehe.....