peberet anak2 neh! yg duk posing nih pong last kopek punyer! tk braper ensem dan geseng! laling aku yg masak! hahahaha...... tp tak dan nk tunggu siap semua, budak2 nih laju ajer! sedaplah! resepi skodeng dr dapur k.nor, k.nor ke k.zana, k.zana ke kak.D, kak.D ke all.recipes. kredit wat semua orang! suker bg kredit pd org yg bg idea, setidak2nyer aku mengaku bukan resepi sendrik! itu akulah! sbb aku ngaku aku mmg tk pandai! huahuahuahua.......Bahan-bahan
- 2 cawang tepung serbaguna
- 1 sudu teh garam
- 4 sudu teh baking powder
- 2 sudu besar gula pasir ( ...letak 5 sudu)
- 2 biji telur
- 1 ½ cawan susu suam
- 1/3 cawan mentega, dicairkan
- 1 sudu teh esen vanilla
- Dalam mangkuk yang besar, campurkan tepung, garam, baking powder dan gula. Ketepikan. Panaskan alat membuat waffle kepada suhu yang anda inginkan.
- Dalam mangkuk yang berasingan, pukul telur. Masukkan susu, mentega dan vanilla dan gaul rata. Tuangkan cecair ini kedalam mangkuk yang mengandungi tepung. Pukul rata sehingga bahan-bahan sebati.
- Sendukkan adunan keatas alat membuat waffle. Masak waffle sehingga ia kekuningan. Hidangkan panas.
amboi3... tayang waffle geseng aje udah la... ni siap tayang stoberi dia gak tuh.. huh!!
ReplyDeletepsst!! kita tak pernah ngaku resipi org sbg resipi kita kan..kan.. gimme 5!! hihihi
hahahahahaa... jgn maree! nnti cepat tuaa.. kikikiki
ReplyDeletemeh tambah lg 5! gimme 10!! kekekeke
tak pernah buat ni...sllnye beli je. tp nampak sedap wlpun geseng :)dan chicken teriyaki-yummy!
ReplyDeletep/s watermark yang kosong (x de bunga)tu cantik.
geseng pun tetap nampak menarik!!!
ReplyDeletekite takde acuan waffle.. nk makan cini je lah..hehehe
ReplyDeleteto deliah deli..
ReplyDeletegeseng pong geseng la kan! janji leh mkn! hihihi.. tenkiu tenkiu.... kiter pong suker yg tuh! heee
to ena zarina..
yeaahhhhhh! kekekeke
to blogresipi..
pstttt! tuh acuan baru bli! hahahaha
kalau gna tpt pembakar roti tu bleh ker...??
ReplyDelete