petang2 nih bako pisang syok jugak! akceli aku tak wat pong caramel sauce tuh! cume buh honey. tuh pong secotet sbb pisang yg aku gune nih dah manis. sedap makan cenggitu jerk pas grill! bestt woooo! kerak yg itam2 tuh pergh!! pehnih klu mls2, bako ajer pisang! satu sisir tuh sedor tak sedor leh abih sowang! huahuahuahuahua..... resepi skodeng dr dapur
Love. thanx love!
Ingredients - riped bananas, halved ~ I used 6 bananas
- 1 cup sugar
- 1 cup water
- 2 tbsp margerine
Method - Grill banana pieces, leave aside.
- Heat sugar in pan until it turns light brown. Add water slowly and stir. Add margerine, stir and dish out.
- Serve grilled bananas with the caramel sauce. Done.
ingat mas nak rasa cikit, dah abis ke..pisang bakar ni mas suka makan ngan aiskrim, sedap tau kak...gerenti tak cukup 1 sisir pisang bakar tu,he..he..
ReplyDeletesemalam nampak kat rumah Love ni dah terbang sampai jepun lak... nak kena try nih....
ReplyDeleteto mas..
ReplyDeletewahh bagus idea ko mas! nak kene carik aiskerim dulu lah!!
to kakrose..
esok mesti sampai umah akak taw! kiter nak makan sana pulakk!
salam kak hana,
ReplyDeleteuish... nak makan pisang gril ngan eskrim jugak! baru beli pisang ni... yey! hihihi.
hana,ct bukan dh tgk makanan da..ct duk terliur tgk kehebatan lens n skill hana.kekeke..pakai lens pe ni ek?lawa gilerrr
ReplyDeletesalam hana.
ReplyDeletepandai betul hana ni menggoda orang dgn teknik ambil gambar ni.
buat terliur walhal pisang je
kalau saya yg amik gambo pisang bakar ni sure org tak terliut huhu..nanti saya trylah guna pisang emas or berangan ok kot ekk
ReplyDeleteSalam Akak...Pisang ni nampak sedapppp...kalo guna pisang berangan memang cun lah agaknya
ReplyDeleteto indahouse..
ReplyDeletedah dpt bli aiskerim lum nur?? akak br nak carik niH! hihihi
to blackcardomompods..
hahahaa..tenkiu tenkiuu... lum pandai lg la ct..tp dh nmpk sket ilmu bokeh tuh! hihi.. pakai lens aritu gak..yg tamron macro F2.8 tuh!
to kakchik..
salam kakchik..thanx kak! kiter nih kdg secara tak sengaja leh tembak cenggitu.. kdg tuh biler wat kali kedua, tak jadik pulak! ngeeee...masih blaja kak! ppon tenkiuuuu.. hihihi
to azeefazfar..
hihihi... saper kata tak terliur! yg sblm2 nih pong dh menjejes air liur satu bakul taw! kekeke... haah mmg best jika gune pisang berangan... sini xde.. huhuu
to sue@nenie..
salam sue.. mmg cung gler klu pisang berangan! akak kene berangan jerk la nk dptkan pisang berangan! huuuuuu...
tamron macrom tu berapa mm ek?fullamak..F2.8 tuh..
ReplyDeletect...yg tamron aritu la.. 90mm. hihi...
ReplyDelete