Thursday, October 14, 2010

Apple Rabbits

mari kita berjimba2 mmbuat epel rebit.. hakak rebitt..meh meh meh! kekekeke..
mmula potong baji cenggini yer puan puan..
pehtu buang yang tengah2 keras aka biji dier tuh...
pehtu potong bentuk V jangan sampai futus!
gunekan pisau *bukan kapak yer puan.. potong blah belakang huruf V tadi.. ati2 tajam tuhhh..
buang yang tengah tanggal tuh.. n taraaaa.. tuh dah jadi tinge rebit
kasi duk diam2 dulu sementara nak buat kengkawannya yang lain
wokeyy..dah siappp..
nampak dah sket mentuk rebit tuh.. yg tonggek2 tuh mmg tak tau malu..
calit sket ngan biji epel wat mata dier.. *baka arnab mata tirus..haha
sila tengok2 dulu sampai puas baru bleh makan yer..
sekian kelas utk ari ini.. cikgu nak tido.. haha

25 comments:

  1. hahaha..cikgu dah dok boring tahap gaban ni ya...
    takpe2 kawan2 semua,meh kita ambil pisau dan apple dan buat apa yang cikgu hana suruh ya..takde apple,gi beli cepat...

    ReplyDelete
  2. ni pelajaran baru ni...trimas cikgu...

    ReplyDelete
  3. ha ha ha, betul ke cikgu nak ajar...or dah tak tau apa nak buat?

    nice...& something new. TQ

    ReplyDelete
  4. Waaaaaaaaaaa..kak ummi mesti suka nihh...perghh...cute nyaaaa...

    ReplyDelete
  5. TQ Hana.....tambah kerja Akak nak potong sambil hias!!!!Rabet ko ni Dik.....kalao sekawan(sebijik) tak cukup).....maunya 2 ke 3 ke 4 ke 5 ke ....sebab nak siapkan sekawan pun jenuh Akak makan lebihan kat telinga tu (V).

    ReplyDelete
  6. Terima kasih cikgu...:-)Buat budak yg liat sgt nak mkn buah..bleh la buat mcm ni..

    ReplyDelete
  7. hahaha.. nko mat gebus.. slow2 sket sebot nama kak ummi tu. kang tersedakkk! kena cakap sensor skit... "ni mak rebit sure sukaa" kihkihkih...

    kak hana.. wat kambeng plak plss.. hihi

    ReplyDelete
  8. Uwaaaaaa..Hanaaa...kejiissss!! Mat tulun...ada org nak sembelih rebit ni haa..adeeii Hana, ko sejak bila pulak jadi Guru KEMAS ni..hehehhee, nanti akak ajor ko cara lipat melipat nak? Ko pilih, nak lipat kaki ke...nak lipat siku? wakakkaaa

    ReplyDelete
  9. to kak.anymz..
    akak cam tau2 jerk kite tgh buhsan gler! hahahahahaa

    to k.yati ali..
    sama2 anak murid...catit tuh catit.. kekekeke

    to makcik kantin..
    cikgu klu buhsan dier suka makan buah..pehtu tdo! wakakakakaa

    to matgebu..
    kiut macam hakak rebit kan mat kan kan.. wakakaka.. mampoih pehni dier suh abg rimau belasah kiter! wakakaka

    to k.watierman..
    hahahaha... kunun2 nak ikut kerajinan owang2 jepon yg tersangat ler kretipnyer.. dapat wat epel mentuk rebit pong jd lah! tak mo dah mentuk lain.. tobat! kakakakaka

    to ibh..
    budak mana tuh? meh aku sebat! wakakakaka

    to jiya..
    mak kamben suker tak?? wakakakakaa.. kamben taun 2020 aku buat! kakakaka

    to k.ummi..
    kahkahkahkah.. hakak rebit klu makan epel rebit takpe kan kan kan.. very delicious! kikikiki... kita nak blajo lipat lemak! hihihihi.....

    ReplyDelete
  10. Lepas ni nak buat epal rimau pulak..alah kena letak misai pelesu ,kalau tak, tak nampak garang's..

    ReplyDelete
  11. adoi ni kalau budak tecik kat umah tgk tu mau disuruhnya ibu buat.... pstttt boring ke tu hehehe

    ReplyDelete
  12. Wah mari belajar cam cite pramlee..masam..masam manis tu hehe

    Hari-hari cikgu tido haha..cantik mr webit tu:)

    ReplyDelete
  13. so cute. boleh buat penambat hati si-tak-suka-apple.

    ReplyDelete
  14. hana....comeynya epal tu. blh melompat tak hehehe...

    rajin betul dia...

    ReplyDelete
  15. Aku tawa senirik tengok step by step cikgu ajor...

    ReplyDelete
  16. kretif betul cikgu hana ni....kalau mas yang buat tak tahu jadi binatang pe....ha..ha..

    ReplyDelete
  17. Waahhhh kreatip kreatip! Mmg rabbit molek tuh! kekeke...;)

    ReplyDelete
  18. Bikin penasaran aje .... LOL this is so cute Hana, thanks for sharing step by step pictures, it looks exactly the same :)

    ReplyDelete
  19. Muahhhahaha u must be super boring lah sampai apel pun boleh jadi rabbit kahkahkah.. well done Hana.. good job.. proud of u hehehhe.. nanti malam akan ku buat untuk Sonia :o)

    ReplyDelete
  20. ina, awat rabbit tu montok sangat? :D

    ReplyDelete
  21. Salam Hana,
    1st time akak nengok rabbit colour merah, hehe. Ni rabbit kudung ke, takde kaki tangan, sian dia

    ReplyDelete
  22. hehhehehe chumil2...leh buat ni

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum, saya minta izin pinjam gambar, hanya untuk tatapan sendiri, bila nak masak tu kena tgk gmbar huhu nk bg jd sebijik. terima kasih kongsikan resepi2nya. may Allah bless u.

    ReplyDelete