Saturday, December 4, 2010

lagi masalah ciplak..


lagi masalah ciplak gamba2 dari blog masakan yg hentah bila nak berkesudahan... kami dah tegur baik2 sebelom nih, tapi tuan empunyer blog buat bodoooo jerk! bohong lah klu tk baca komen2 kami tuh! klu nak buat rujukan sendrik, tak perlu la publish kat blog utk tatapan umum..baik privatekan jerk.. klu nak copypaste segala rete karun kat blog aku nih, patut2 la sket.. sampai teks2 aku pong ko nak angkut.. nih kain baju kotor aku sebakul tak nak angkut sekali ker?? kan kita ada adab.. bagi salam, minta izin dengan elok.. ataupon letak link sbg rujukan.. (baru2 ni jerk ada,sblm2 nih xde pong!) susah sgt ke? ker mmg xde perasaan langsung diorg yg sepupu sepapat nih? tak paham btol lah... udah2 ler tuh hentikan kije yg tak bermoral tuh... drpd buat dosa, baik carik pahala... buat kengkawan, boleh buat report abuse di atas blog yummy tuh sbg pengajaran.. sekian, wassalam.




28 comments:

  1. Kak Hana, I really pity all of you. Wish this will come to an end. Haishhhh...

    Akak, kekeke setting mcm2 kak nak ambik gambar akuarium tu. Love pun pening tukar2 setting time shooting. But mostly would be at TV or P je. No Flash. Use manual zoom. ISO auto. Sometimes guna macro setting.

    Laaa power rangers pulak Love erk? Lots more to learn...haishhh dah gila photography pulak! ;)

    In 10 pics yang Love ambik, 1 je will be good. Wakakaka, so imagine how many pics I would have deleted! :D

    ReplyDelete
  2. Ye r..sian kak Hana..xpatut sungguh owner blog tuh...klau ye pun nak wat rujukan sendiri nape kna ada kan blog..tepek la kat Microsft Word je...ape la motif dia...mmg suka cilok org punya..senang2 je 'curi' hak org...sape la oner tu...Geramm tol...Sabar ek kak,,,

    ReplyDelete
  3. ina, kain baju akak tak nak kasi dia.. cuma nak suruh dia lipat baju2 jer.. aci kan.. hihihii

    ReplyDelete
  4. k.Nor..hehehe ..nasi tammo kasi tapi soh cuci pinggan je..aci ekekeke

    ReplyDelete
  5. nak kasi sampah 2 plastik beso ni boleh...mintak dia tolong buangkan..erkk..ada kaitan ke..

    akak..jap gi nak report abuse jap..

    ReplyDelete
  6. adusz masalah tol... kalo nak amek pom kasi la kredit kat owner

    ReplyDelete
  7. CManggis >> hihihi.. sekali dgn lap tingkap boleh gak kut..

    Izah >> plus sket, cuci toilet boleh gak kan.. haha

    erkkkk.. mek.. sowi ek.. numpang gelak kat sini jap :)

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. salam...kak hana, i always love 2 see ur blog..coz byk sgt jenis masakan...sy ada satu cara yang org xleh copy semua yg k.hana buat...k.hana boleh rujuk kat sni..

    http://dacoolhunter.blogspot.com/2009/02/how-to-disable-right-click-in-blogger.html

    ReplyDelete
  10. adoiya..sian akak...kita pun selalu copy paste akak punya resipi..tp kita copy masuk dr notepad je..pastu print kekekek

    ReplyDelete
  11. Salam k.hana,

    cian kt k.hana,kite pun sedey tgk diorg yg xde perasaan nih...org yg mcm ni xlayak jd blogger...gerammmnyerrrr..
    menyampahhh btol org cmnih ;{

    ReplyDelete
  12. cane nk report abuse? ritu ada wat gak utk si ros..tp lupa suda...

    ReplyDelete
  13. to fmina..
    mekk... klik blog yummy tuh then tengok kat atas ada tulih report abuse. klik situ, pehtu select Copyright/Piracy issues .. done!

    ReplyDelete
  14. salam hana,
    memang patut pun hana semua marah sebab bukan setakat gambar & resepi je habis segala ayat di C & P nya. Hahaha nipon sudah marah kejap lagi keluar lah pedang samurai. kasi hantam sama itu orang, hehehe

    ReplyDelete
  15. wahhh kak.. lumayan gmbr nko. leh wat duit ni. kakakakkaa..

    ReplyDelete
  16. Adoi... adoiai...
    ini mcam pon ader ker.. hehehe
    proud ler dgan hasil kerja sndiri huhu..

    bior pon cekodok ku penyek tak segebus cekodok k.hana daku rela tepek gambor cekodok penyek ku...
    (tapi si dia tak copy pulak eak hahah)

    ReplyDelete
  17. Hana, isu ciplak nie takan habis selagi ada jenis manusia yg suka buat kerja senang dan bagi mcm2 alasan utk halalkan perbuatan mereka. Bila baca kat blog ummi, cmg rasa sakit hati gak kat penciplak nie sbb dah kena dulu, geram je. Buatlah apa yg Hana fikirkan patut. Sy sokong hana.

    ReplyDelete
  18. Kita serupaaaaa.....huhuhuuuu

    ReplyDelete
  19. ingatkn che mat gebu jek kene klon rupanya pn hana pun kene.. sy sgt bersimpati...diorg ni xreti ke tentang harta INTELEK? xfaham2 lg ke...nk kene saman agknye br faham

    ReplyDelete
  20. ya la hana,balik2 rumah hari ni, tgk hana ngadu mcm2..ciannnnn oo adik kita ni.kat ummi pun cian jugak..blog pun ada lanun cetak rompak jugak kan..

    ReplyDelete
  21. huish..kak hana...mmg x integriti langsung..whatever pon,alhamdulillah dapat detect...sangat x patut la they all ni..xde identiti sendiri..
    sabar kak ye..yg penting,kitorg percaya hasil kerja akak hanya ada kat hanamemories je..hihi...sekali tgok belog tu dh tau bukan dia punya~

    ReplyDelete
  22. Saya dah lama follow akak. Tapi pembaca senyap2 je sebab suka ambik resepi akak dan mencuba nya. Bukan kopipes letak dalam blog. Tu sungguh teruk la. Semoga orang yang buat keje2 macam tu segera kembali ke pangkal jalan. Kesian kat akak. Jangan sedih2, ALLAH sentiasa bersama orang2 yang benar.

    ReplyDelete
  23. Salam besan. Ni datan bawa pedang samurai Sarawak, meh kita gi pancung itu olang.... memang tak tau malu betul...cis!

    ReplyDelete
  24. Isk2 tak patut betula sapa yang buat keje mcm tuh,....sampai hati...hasil susah payah org lain..dicedoknye bulat2 kan...
    takpe kak hana..kuatkan semangat utk tempuh cabaran2 nih yea.

    ReplyDelete
  25. mmg sengal la org tu..malas ke nak buat sendiri?biarlah ada jati diri dan maruah diri..saya sendiri pun mintk izin kt akak nak copy paste resepi walaupun utk rujukan peribadi..

    ReplyDelete
  26. aiyo...napa tak buat sendiri je masakan tuh, yang tang resepi tuh kredit la url owner tuh...kan lagi berbaloi-baloi...

    ReplyDelete