Friday, December 24, 2010

Salad Telur

salam jumaat buat semua pengunjung hanamemories.. semalam ader urusan sket tuh pasal dapur tutup kejap... tima kasih pada yang setia dan tak jemu2 singgah sini... yg amik resepi tuh, dihalalkan semua resepi2... sememangnya resepi utk dikongsi bersama.. nih menu kalau dah xde idea aka tak sempat aka malas! haha..... rasanya semua orang tau buat la kan... ratah cenggitu ajer pong sodapp...akceli esok jepon stat cuti skola selama seminggu.. selamat bercuti dan epi krismas buat kengkawan yg meraikannya...

RESEPI SALAD TELUR
source: hanamemories.blogspot.com

Bahan-bahan
  • Telur
  • Daun salad
  • Timun dan Tomato
  • Sos Cili @ Tomato
  • Mayonis
Cara-cara
  • Rebus telur kemudian kopek kulit dan belah 2@4. (untuk dptkan kuning telur seperti dlm gamba, rebus 10min sahaja). Jika rebus lama, telur semakin keras dan hitam keliling kuning.
  • Susun salad, hirisan timun, tomato dan telur.
  • Tuang sos cili dan mayonis. Hidangkan.

16 comments:

  1. kak hana...dah puas shopping ke.....makan telur rebuss jer....tapi sedapppp,cantik la tu telur tu posing, mas suka...nak sepinggan kak, kejapp jer mas boleh habisskan..he..he..

    ReplyDelete
  2. wah, mangan salad ai nduk.... yok balik kg kg parit raja ada kenduri... mangan ambeng! ojo ngences yo!

    ReplyDelete
  3. kak hana.. i datang ni memantau menu di pagi hari.. telur je ke? telur je? je telur? keciwa... balik aaahh..kikiki

    ReplyDelete
  4. Salam Sis, MJ pun suka mkn salad telur nie, yg penting mngenyangkan.. hehee

    ReplyDelete
  5. Salam Hana,

    Wah terharu kita smalam sbb Hana yg femes dah landed dkt my blog yg tak seberapa itew...hehehehez ;)

    I'm already a follower here, berkurun yg lalu, cuma tak pernah comment jer....maaalllluuuu aiiii. Maklum lah takde hidung hahahaz @_@

    Anyway, tima kasih lah sbb halalkan semua resepi2 hana yea...kita dah buat chicken nuggets yg tersangatlah sedap, resepi from ur blog!! Dijamin bermutu, disukai ramai...hahhaz mcm iklan sabun :D

    ReplyDelete
  6. Haaaaa...
    ko bedah yg makan telur rebus banyak-banyakkkk rupanyaaa!!

    patut dari tadi aku asyik terbau gas ammonia perisa telur jerr... hahahahaha

    ReplyDelete
  7. anak2 tie memang suke telur mcm nie....tima kasih sbb halalkan semua resepi yg tie ambik kat sini....trima kasih kerana berkongsi...

    ReplyDelete
  8. itulah pasal..semalam dok skodeng dapur akak, tp gelap jerk..tuan rumah gi jenjalan kot..tup2 kuar ari ni ngan salad segala sesuayyy utk yg berdiet cam watie nih....hehehe

    ReplyDelete
  9. Salad telur 2 set please!!! Heheheh ;)

    ReplyDelete
  10. salam kak hana,
    salad telur yang nampak sungguh menyelerakan. macam hidangan pengantin jer :D

    ReplyDelete
  11. salam kak..
    teringat kenduri dulu2..
    skrg jrgkan org buat mcm ni..
    sedap pun ye juga..

    ReplyDelete
  12. Kak Hana... jgn kata sedap senang lak tu ha ha ah akak + kentang rebus sdp juga..SK suker..

    ReplyDelete
  13. wah simple tapi sedap!...i like!..:)

    ReplyDelete
  14. as salam, saya amik resepi dan piture :)

    http://selera4u.blogspot.com/2011/05/resepi-salad-telur.html

    ReplyDelete