Bahan-bahan
- *250g butter
- *100g cooking chocolate
- 1 cwn tpg gandum
- 11/2 cwn gula - hana buh satu cawan jer!
- 1/2 cwn serbuk koko
- 4 biji telur
- 1sk baking powder
- 1 cwn kekacang - hana x ltk
- Cairkan cooking choc dan juga butter secara double boiler. ketepikan dan suamkan.
- Pukul gula dan juga telur menggunakan whisk sampai berbuih.
- Masukkan tepung,serbuk koko dan juga baking powder.
- Masukkan pula butter dan cooking choc yg dh cair tadi. Gaul semua sebati.
- Masukkan kekacang. (separuh ke dalam adunan dan separuh lagi tabur selepas selesai tuang adunan).
- Bakar suhu 170 selama 20min jika menggunaka loyang 10x10. *hana bakar 30min sbb gune loyang biasa. tips dr nina>jgn overbake!! nnti kek akak kecut dan keras!
- Dah masak, sejukkan dan tuangkan topping@ganache.
nampak sedap n senang nak buat...boleh try ni
ReplyDeletesedapnya... mesti sedap tu..
ReplyDeleteermmm yummy..mcm nk try je hr nihh...terliur lahhhh aishhhhh ;p
ReplyDeletehana,nampak sedapnye bronies ni...pakai loyang 10x10 eh...beso tu...hukhukhukkkk nak ajak sape makan sesame nih...
ReplyDeletemenjejeh air liur yung!!!... nk 5 potong!!!...
ReplyDeleteto mama@wisy..
ReplyDeleteselamat mencube mama@wisy!
to mulan..
lom test lagik nih! tp anak2 ckp sedap!
to farra dhelina..
mudah jerk tuh! jgn biarkan air liur anda semakin kering dbulan pose ini! hihihi
to fizanordin..
weiiihh! aku mana der loyang 10x10 tuh! wat setengah adunan jerk la!
to anawahid..
boleh bolehhh! ado laie nih sebelum waktu bbuka! pas bbuka aku tk taww lah dpt ke tak 5 potong tuh! hihihi
fuhhhh.... browniesmu menawan tekakku kak... tukar brownies ngan kek nak??? hehehe
ReplyDeletenak nakkkkkkkk!!! akak pong lama tk mkn kek cedap tuhhh!! huhuhu macam nk memrojek jerk arini! hahaha
ReplyDelete