sempoi jerk yong tau fu nih! malas nak wat kuah sos itam tuh! klu korang rajen bleh tgk resepi yg kat
sini. yg nih aku cume campurkan sos cili+kicap pekat+sos tiram+sos chili thai+bijan= jadilah kuah itam utk dmakan ngan bhn2 pilihan! sempoiii! hahaha..... bhn2 tuh rebus dulu ngan kiub pati bilis@ayam pon bleh yer! klu ader serbuk odeng tuh campak kan jerk lam nabe@piyuk! haaaaa slamat menjamu selera dan selamat berhujung minggu wat korang! tuan tanah nak g jalan2! hehehe.. tataa.....
isyy.. gi jalan aje, jealous cutam. kitorang kat sini asyik ujan aje..
ReplyDeletewalopun simple, tp still nampak sedap !!! teringin plak aku..
ReplyDeletewah3.., sedap je nmpak..,
ReplyDeleteari 2 me wat tapi 'terpekat sgt..
tlebeh tpg jgg kot..
hehe... ill try next time..
Nak jugak......!!!!
ReplyDeletesempoi pun nampak sedap tu.
ReplyDeletetak pernah la buat sendiri YTF ni. selalunya kalau nak makan tunggu aje beli di pasar malam.
salam
ReplyDeletealhamdulilah kenyang nur tgk yong tau fu simple. sodap nampak???
to cutam..
ReplyDeleteujan er? duk diam2 kat umah er! kang banjir susyah plak! hihihi
to noorma..
ko ckp teringin tuh nampaknyer kene buat noorma! kang ngences aku tk mo tanggungjwb! ekekeke
to aemylina..
klu terpekat sgt mmg terlebih tpg la tuh! bleh gak takyah buh tepung jagung, tapi kene masak lama sket la sampai agak2 pekat. gud luck next yer!
to k.watierman..
ambik ambik! semua2 bleh ambik! hehe
to kakchik..
kiter pong sejak2 kat sini jerk rajen buat! kat mesia sokmo rajen g pasor mlm! tp susah gak nk jumpa yg sedap! huhuhu
to nur..
salam nur.. nk tau sodap or tak kene rasa dulu la nur.. meh la ader lg semangkuk! hehehe
tak de sos itam pun nampak sungguh sodap!!jika hana yang bikin,mesti sodap punya!:)
ReplyDeleteAmboi tuan tanah!!! dah habesss dah nie yong tau fu. Takde pinggan tambah ker kak? :D
ReplyDeleteto cikmanggis..
ReplyDeletesempoi jerk kak janji sodapp! hehehe
to blogresipi..
pinggan tambah kosong mmg banyak! hambik la.. jgn malu2! hahaha