Wednesday, April 7, 2010

Pisang Bakar Bekeju

dessert nih sebenonyer dah lama duk lam folder... tp kadang2 rajen juga buat biler teringin nak makan dessert yg paling senang dan waktu pisang yg dah nazak tuh ada! sungguh mudah dan dah tentunyer sedap! resepi mudah dari azwalissa. bleh tengok gak kat dapur kak.hazila yg rajen wat dessert tuh...

Bahan bahan
  • 2 biji pisang
  • keju parut
  • susu pekat manis
  • Coklat Hersheys
Cara cara
  • Belah pisang kepada 2 bahagian, Bakar di dalam oven selama 2 minit pada suhu 180 darjah celcius. ( Kalau suka pisang yg lebih garing, boleh bakar lama sedikit)
  • Tuang susu manis di atas pisang dan cantumkan kedua dua bahagian.
  • Tuangkan coklat Hersheys ke atas pisang, dan kemudian taburkan keju parut ke atasnya. (hana gune keju mozarella, bakar dengan pisang tuh skali supaya keju cair!)
  • Sedia dinikmati.

8 comments:

  1. fuh lamak... memang kreatif hana.. minta sesisir antau maiii kl..tapi yg siap masak laaa hehehe..

    ReplyDelete
  2. Mentang2 stok pisang Akak dah abis.....huhuhuhu....nangis tengok!!!

    ReplyDelete
  3. to k.ilah..
    kiter tukang ciplak idea jerk kak... hihihi... jap jap! tgh bakar nih!

    to k.watierman..
    meh kiter kesat airmata akak! nah pisang yer? nih kiter bg dua bijik darwish punyer! hehehehe

    ReplyDelete
  4. sodap dan sonang..besok cm nak buat:)

    ReplyDelete
  5. ishhh aku tak tau lak pisang leh buat cam ni...lain kali aku beli pisang kalo ada yg nazak aku buat cam ni ek?

    ReplyDelete
  6. cam besst jee...nak buat jgak laaa..

    ReplyDelete
  7. salam kak hana,
    Adus..pisang berkeju ni,mencairkan hatiku...senangnya wat dessrt ni. cantik plak tu. :)

    ReplyDelete
  8. senangnyee... nampak best laaa...

    ReplyDelete