Bahan bahan
- 2 biji pisang
- keju parut
- susu pekat manis
- Coklat Hersheys
- Belah pisang kepada 2 bahagian, Bakar di dalam oven selama 2 minit pada suhu 180 darjah celcius. ( Kalau suka pisang yg lebih garing, boleh bakar lama sedikit)
- Tuang susu manis di atas pisang dan cantumkan kedua dua bahagian.
- Tuangkan coklat Hersheys ke atas pisang, dan kemudian taburkan keju parut ke atasnya. (hana gune keju mozarella, bakar dengan pisang tuh skali supaya keju cair!)
- Sedia dinikmati.
fuh lamak... memang kreatif hana.. minta sesisir antau maiii kl..tapi yg siap masak laaa hehehe..
ReplyDeleteMentang2 stok pisang Akak dah abis.....huhuhuhu....nangis tengok!!!
ReplyDeleteto k.ilah..
ReplyDeletekiter tukang ciplak idea jerk kak... hihihi... jap jap! tgh bakar nih!
to k.watierman..
meh kiter kesat airmata akak! nah pisang yer? nih kiter bg dua bijik darwish punyer! hehehehe
sodap dan sonang..besok cm nak buat:)
ReplyDeleteishhh aku tak tau lak pisang leh buat cam ni...lain kali aku beli pisang kalo ada yg nazak aku buat cam ni ek?
ReplyDeletecam besst jee...nak buat jgak laaa..
ReplyDeletesalam kak hana,
ReplyDeleteAdus..pisang berkeju ni,mencairkan hatiku...senangnya wat dessrt ni. cantik plak tu. :)
senangnyee... nampak best laaa...
ReplyDelete