Thursday, July 29, 2010

PIF (Pay It Forward) Game

salam kembali.... arini aku nak tunaikan janji aku dengan k.ummi pasal PIF game yang aku menang di blog Home Sweet Home aka blog k.Ummi Kuantan. sila lihat buktinya di sini. Game nih aku menang pada taun lepas! fuhhhh ko setahun aku peram janji nih.. muahahahahaha..... takpe la kan..yang penting aku dah tunaikan janji tuh.. alhamdulillah syukur dberi peluang menunaikan amanah. tima kasih pada k.ummi yang telah memberikan adiah yang sangat best dan cantikkk! ianya bakal menjadi penghuni dirumah baru ku nanti.. tenkiu kak! mmuahhh! haaaa inilah surprise yang aku nak katakan semalam... sempena besday blog, aku nak bg adiah kat korang. nak adiah tak???!! rasanya semua nak! tapi mintak maap sbb mengikut undang2 game PIF nih ada syaratnya... hihihi..jangan mareee!

Here are the rules:
Hana akan memberikan 3 hadiah kepada 3 peserta yang awal yang meninggalkan komen di ruangan ini dan peserta hendaklah bersetuju dengan syarat-syarat yang ditetapkan untuk mengikuti permainan PIF ini. Jadi, sesiapa yang berminat dalam permainan ini silalah catatkan sesuatu di dalam kotak komen (komen n3 yer bukan sbox!) dan tulislah apa saja komen yang menunjukkan anda telah menjadi 3 orang yang terawal.

Jangan lupa emailkan segera alamat anda kepada ina.shamsina@gmail.com secepat mungkin. Hadiah-hadiah akan dikirim bukan dalam waktu terdekat. Tapi insyaAllah janji akan dikotakan. Dan kepada 3 peserta yang telah mengikat perjanjian PIF ini jangan lupa memanjangkan permainan ini di blog anda sebagai tanda anda akan membayar harga hadiah yang telah anda dapat dari Hana kepada rakan-rakan lain pula. Jangan luper yer janji manismu itewww... tak kiralah berapa harga hadiah yang kita nak bagi yang penting kita ikhlas!

For anyone who is interested, Wikipedia has an interesting entry for the concept of paying it forward including some history as to the origin of the concept. The main definition given is an expression "used by a creditor who offers the debtor the option of paying a debt forward to a third person instead of paying it back. Debt and payments can be monetary or by good deeds."So, if you leave a comment, it meant that you have joined the PIF and are bound by the rules and let me know your snail mail address to send my gift to you!

Ini cadangan hadiah yang mungkin dan yang mampu hana janjikan. bukan semua yer.. Antaranya jer.. hadiah akan berubah mengikut keadaan... Fry pan Tefal berukuran 26cm beserta sudip jenama Tefal, mesin pengisar ice Sticth, Lunch Box tahan panas, love shape ramekin beserta sudu kayu dessert, mould roti, dan juga fridge magnet spesel from US.





Ok! jangan fikir lagi, nak hadiah tak?!!! Tinggalkanlah komen anda dari sekarang. Lihat siapa yang kenaaaa... jeng jeng jengggggg.....





detik2 indah mengangkut adiah di rumah k.ummi kuantan sambil ronda2 n makan2! hihi... tima kasih kak! mmuahh!!

UPDATE:
Dengan ini hana mengumumkan pemenang PIF musim ini jatuh kepadaaaaaa...

1) K. Watierman dari blog http://watiermanlife.blogspot.com/
2) Kerull@Kay Enn dari blog http://qasehsufi.blogspot.com/
3) Ct Naemah dari blog http://mylittledapur.blogspot.com/

Tahniahhhh!!! sila clap clap sejuta kali! anda telah berjayaaa... hihihi.. Jangan luper utk meneruskan game nih yer... dan kepada yang tidak berjaya, diharap akan mencube lagi di musim akan datang dr kengkawan kiter yg dah menang nih. sape tau kan! tuah ayam nampak di kakii... hihihi.... kepada pemenang2 di atas, sila hantarkan emel dan bagi alamat yang lengkap serta no.tipon jika ada. tima kasih kerna menyokong game nih dan juga Hanamemories. mmuahhh! cayang korang!

29 comments:

  1. Salam Dik Hana..Ada peluang taj Akak dapat hadiah baru lepas sapu sawang ni!! penat!

    ReplyDelete
  2. Salam kak..i'm the second one..he he he aminnnnnn...

    ReplyDelete
  3. hana..klu ko nk bg hadiah..aku cop penerap roti ekk

    ReplyDelete
  4. na menang pengisar ais tuh...rasa2 saya ada harapan ke kak??hehehe

    ReplyDelete
  5. Nak hadiah gak..
    xkira..klau x, nanti nangis guling2..hehehe

    ReplyDelete
  6. alah... dah no 4 huhuhu... xpela.. ini 1st time tinggalkan komen. sll silent reader je.. tp blog hana mmg best of the best... ari2 musti nk jenguk dapor hana..hehehe.. keep it up!!!

    ReplyDelete
  7. nak non-stick pan tu buleh?
    hehehe

    ReplyDelete
  8. k.hana nak jugak....huhuhu..blog k.hana blog pertama fara terjha dan blog k.hana jugak buat fara menjinak2 dalam dunia "baking"..alhamdulillahd an stat jual kecik2 n hope fara leh dpt hadiah dr k.hana jugak as hadiah pertama in my life kekekek since masuk conteset merata xpenah yang menang hahahaha..ciannnnnnn..kekeke

    ReplyDelete
  9. wah nak hadiah jugak...tapi nampaknya aku bukan 3 terawal nih...canner tu nak hadiah jugakk

    ReplyDelete
  10. Salam puan hana hehehe formallah pulak..pertama kali hantar komen..walaupun conferm x dapat hadiah..antara blog kesukaan saya..terima kasih yea selalu ambik resepi kat rumah kak hana..

    ReplyDelete
  11. alamak..macam mana mas boleh terlepas keretapi plak pagi ni...ada harapan ke kak hana...mas tak kisah hadiah yg mana..semuanya menarik,...janji dari kak hana yang cantik manis ni...he..he..

    ReplyDelete
  12. salam kak hana..sah sah haku bukan yang terawal..nak balik nagis..hhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  13. Salam K.Hana,

    Saya mmg suka jenguk blog akak ni. WAJIB tiap2 hari tengok. Teruja dgn gambar2 mknan n resepi. Dan saya dh try beberapa resepi. Mmg menarik. Ni kira nk hadiah dr jepun ni. hihi.. apa2 pun.. blog akak mmg BEST!!

    ReplyDelete
  14. wargh,apsal shima x tau nie...ekeke.
    shima pon sama,pestime masuk blog nie ada malu3 miow...skrg ni,dh boleh titun3 daa kat sini.mmg seronok dan best blog akak...resipi3 kat sini sume sedap3 membuatkan terangkat segala3nya...

    pestime shima try wat ikut resepi kak hana,my hubbytambah 3x nasi tau..
    apapon...shima suka bertandang kat blog nie...klu de rezki,akan ku bertandang umah kak hana kat jepon tu...huhu. insyaallah

    ReplyDelete
  15. wah ada hadiah!!!... ngapa akak lambat tahu ni... huahhhhhhhhh....

    ReplyDelete
  16. salammm
    semoga semua berjaya dlm apa juga yg kalian hadirkan diri dlm dapo mamahana ni..mamatok tumpang tepuk tangan tepuk keyboard atas kejayaan kalian nanti... besttt tgok semua gembira..bertambah erat perhubungan kita ini..aminnn

    ReplyDelete
  17. isk... dh terlambat lah ni.. bkn rezeki, xpe la.

    ReplyDelete
  18. dah agak dah...hehehe.. :)setahun baru dpt tengok..cantiknyer adiah dia..spesel betul..

    p/s kakmin baru je dpt bulan mac ari tu adiahnye...tp sayang..terima dah pecah...sobs...

    ReplyDelete
  19. eheehe..teringin plak dengan fridge magnet tu..

    ReplyDelete
  20. salam hana.
    akk teringin juga buat kenang-kenangan akk dgn hana. klu ada rezeki n dpt akk lbh suka hana pilihkan mana yg sesuai utk akk ya. hehe... t.kasih.

    ReplyDelete
  21. ceh!!!!!!!!!hari ngadap blog akak.gane la leh tak perasan PIF nie.hampes tol.xkomen kira tak dapat la gift yek???sok2 xpe la laen kali pulak.tp xdpt pn i ttp jg tetamu w/pn blakang pintu hahahaha

    ReplyDelete
  22. Alah Hana ni, terlewatlah pulak kita. Pagi tadi buka tak de pula game ni, teringin nak hadiah pengisar ais tu.... nanti buat lagi ye

    ReplyDelete
  23. uwaaaaa.. apa ni tak aci.. kita baru mangun tido. akekekekeke

    ReplyDelete
  24. adeh kak, bkn komen ke-3 terawal, ke 23 pn kita terlepas.... muahahaha...tu la, tertido td... apa2 pn tmpang hepi la sape yg menang tu..syioknyerrr dpt pezen dr jepong kn...huhuhu..

    ReplyDelete
  25. Hana...waaaahh ko keluarkan balik harta karun tuuu...uwaaaa...malu akak aje laaa...Apapun harap Hana suka...hehee..akak pun dah lupa rupa hadiahnya tu..hehee...Apapun itu adalah tajaan bersama Abg Nu dan SSF..wakakkaaaa, muaahhh! Waaah sonok eh pemenang dah ada tu..akak terlepas keteapi..boleh wat sekali lg tak...wakakkaaa (*psst..xpa laa..akak order barang sekali dgn kargo ko je laaa)

    Tp Hana, kena confirmkan dgn pemenang, adakah diaorg bersetuju dgn syarat2 tu...kena forward lg game ni...hehee

    ReplyDelete
  26. alamak terlepas train la huhuhu

    ReplyDelete
  27. ohaiyo...
    kak hana, saya dari pagi usya resepi akak.tapi tgk post lama-lama.tak sangka plak ada contest.huhuhu.... tapi akak punya masakan mmg buat terliur.spehseli tyme bulan pose+pregnant ;)

    ReplyDelete