Bahan-bahan
Cara-cara - 1 cawan butter
- 2 cawan tepung - tp mummy kurangkan tepung, lebihkan oat - hana tmbh tpg jagung. tpg beras pon bleh. dlm 2 sudu.
- 1 sk baking soda
- 1 cawan gula pasir halus- tk letak sbb cornflakes hana tu dh manis
- 1 cawan gula perang
- 2 1/2 cawan oat -diblender halus (hana gune cornflakes)
- 12 oz coklat cip
- 1/2 sudu kecil garam
- 1 sudu kecil baking powder
- 2 biji telur
- 9 oz cadburry bar-diparut (kalau takde, gantikan dengan coklat rice/takde pun takpe)- kita gune coklat rice
- 1 cawan badam/gajus/hazel -dibakar dulu,kemudian dicincang kasar- hana gune almonds chopped
- 1 susu kecil esen vanilla
- Putar butter dan gula hingga kembang
- Masukkan telur dan esen vanilla. Putar lagi.
- Satukan tepung, oat, garam, baking soda, baking powder. Gaul hingga sebati. Masukkan ke dalam adunan butter tadi
- Masukkan coklat cip, cadburry bar dan kacang. Gaul rata
- Sudukan ke atas dulang pembakar yang dialas dengan kertas minyak. Bakar pada suhu 180'c selama 30 minit @ hingga masak
buat sekut camni kene terus makan tak yah simpan2 baru besttt.. sok buat yg lain lak ye mama...
ReplyDeletea'ah k.na...betui betui.. buat lain? maleh dah haku! heeeee...
ReplyDeletebiskut raya abis sebelum raya lah gamaknye,,,
ReplyDeletebiskut yg xde musim la sha... xde maknanya sekut raya! hehehe
ReplyDeleteSalam Hana...baru cuba buat biskut ni..sedap..anak2 pun suker...
ReplyDelete