
Bahan-bahan
14og dark choc@coklat masakan
90g butter
130g gula
70g tpg gandum
4 biji telur
esen
Cara-cara
> Panaskan oven.
> Grease acuan muffin/ apa2 bekas kecil la (yg mudah utk mengeluarkannyer nnti) ngan butter. pastu taburkan tepung. hentak2kan. lebihan tepung kluarkan. - cara ni utk mengelakkan melekat.
> Double boiler kan dark choc sampai cair. pastu masukkan butter dan kacau rata. tutup api.
> Bekas lain pukul telur dan juga gula.
> masukkan choc cair tadi dan gune tepung. gaul sebati.
> masukkan dalam acuan. Bakar 180 selama 10-12minit.jgn lama sgt nnti jd cam cupcake. sbb fondant nih lembut di luar, cair di dalam.
> berhati2 masa nk kluarkan dr acuan/bekas... takut terburai coklat tuh! hihihi
> sedap makan ngan aiskrim vanila @whipped cream. yummy!!!
> mkn panas2 supaya coklat cair tuh dpt dnikmati dengan lazatnyer! muahahaaaa...
No comments:
Post a Comment