Bahan-bahan
- Ikan Tenggiri
- *4 ulas Bawang putih
- *1 ulas Bawang merah
- *5cm Kunyit hidup
- *2 biji Kencur@Cekur
- *1 inci halia
- 1 sk serbuk blackpepper
- Garam
- Daun Kunyit - hiris halus
- Daun Pisang - utk membungkus
- Tumbuk bahan yg bertanda *. Campurkan skali garam dan juga blackpepper.
- Lumurkan ke atas ikan. Masukkan skali hirisan daun kunyit.
- Letak atas daun pisang dan juga aluminium foil. Bungkus elok2.
- Bakar atas kuali non stick@oven hingga masak.
- *hana makan cicah ngan air asam kosong. :)
perghhhh...sedap...x sabo2 ni nak makan cenggini...heeeeee...
ReplyDeletekak hana..,nnt pos kat aemy ye..,
ReplyDeleteterliur plak..,
hik3...
fullamakkk..sedap niii!!!!
ReplyDeleteto cikmin..
ReplyDeletesabo kak sabo... nnti dh time jgn jemu pulak mkn2 cenggini! hehe
to aemylina..
alamak aemy! dh khatam! hehehe
to k.ain..
k.ain selera ker ngan menu pantang neh? melokat anak tekak ngan kunyit tuhh! hehe