cam dah lama tk membakar ayam... lelagi ler kepak... tp nih bakor lam oben jerk! heee.. buat kurang pedas sbb budak2 leh makan... meh amik sorang sekepak! sedap neh! resepi skodeng dari dapur org sarawak la mano laiee... AlongRoz aka mama liana! hehee... tima kasih banyak long atas resepinyer... darwish opsss mama darwish suker nih! hihi......
Bahan-bahan
- 8 pieces kepak ayam
- 2-3 inci halia - parut
- 2 ulas bwg putih - parut
- 3 sudu makan cili kisar
- 1 sk serbuk lada putih
- 2-3 sudu makan madu
- 2-3 titik pewarna merah
- garam
- Gaul semua bahan dan perap 1-2jam atau semalaman.
- Grill@bakar hingga masak.
- Sedia dihidang.
Wah Hana...sempat naik belon gi Sarawak...dan balik Nihon buat ayam tu erk.....mengancam betoi nampak...kalau anak2 Akak nampak wings ni mahunya berkepak2 nak juga!!!
ReplyDeletecedapp..nyerr..cam senang jew...nak cuba lah
ReplyDeletewah!wah!...bersayap ko na... bawak piring kecik jek ni nak sikit...
ReplyDeletepinggan besor kang tak cukup lak...wakakaka
salam hana...sedapnya tengok ayam tu..mesti lebih sedap kalau dapat merasanya sekali...huhu
ReplyDeletehana.akak nak ambil resepi apam mekar tu...klu ada kesempatan nak cuba buat...cantik sungguh!!!
Salam kak Hana... tang kepak tu yang mahal... kat PMlm sini satu ketui rm3.00... wat sendiri berbaloi kan.. pppsstt...patut terbang jauh nun jepun.. byk mkn kepak he he he.. past seketui dua ye.. menu kiter sama tp x serupa he he he..
ReplyDeleteto k.watierman..
ReplyDeletehihihi... kejap jerk naik belon dah sampai sarawak pehtu pusing blk umah! hebat kan kak! kekeke
to ct numarlissa..
haah tul tuh.. senang baitu! try la..
to k.leen hussin..
sib baik ko memahami... klu tak aku bg sayap burung jerk kang suh ko terbang carik ayam! kekeke
to k.ima..
salam k.ima..sedap kak.. lgpon senang ja tuhh.. ok! amik lah.. arap2 menjadi dan lagik cantik dr kiter punyer!
to halamanku..
salam ima.. hihihi..yer kot! mmg akak suker makan kepak pong! tp kata org ade risikonyer.. hmmmmm mintak2 djauhkan... huhuhuu...