leh juga makan sekeping2.. nunggukan shoot naik lebam pisang aku ko! haha
Bahan-bahan
- Roti putih - jika suka buang tepi
- Pisang secukupnya
- Butter
- Gula@madu - hana letak gula
- Serbuk Cinnamon
- Sapu roti dengan butter. Hiris pisang dan susun di atas roti.
- Taburkan gula dan serbuk cinnamon. Ambil lagi sekeping roti dan sapukan butter. Tangkupkan roti yang ada pisang tadi. (Jika ade penerap roti, boleh gunakan utk hasil yg lebih kemas)
- Bakar menggunakan toaster sehingga keperangan.
- Hidangkan panas.
salam hana,stok pisang tengah banyak ke tuu..?..ermmm..sedap nampaknya tu hana..kat rumah akak pun tengah banyak pisang ni..pisang emas bawak belayar..hehe:)
ReplyDeleteBaru nak cakap..awat menua akak ni asyik pisang ja..hehhehee.tn badan dah jawab sendiri ..okey la...
ReplyDeleteRoti cam tu pun sedap kak oii...Yg penting idea tu..Sue pun tak terfikir nak wat mcm tu...hehehhee
to kak.anymz..
ReplyDeletesalam kak.. masak sebijik di atas peti..hihihihi... sementara stok pisang masih belom bonyok mmg harus dicepet2kan riwayatnya.. kang membazir sayang... apalagik kak!! cepeten thoo dibikinnya...
to sue..
muehehehehe... untung nih aku dah bg idea. apalagikkk.. gi zas zass zassss.... kekeke
salam kak hana, ni idea yg bagus...bahan2 semua ada, bleh cuba nanti...
ReplyDeletenampak sedapp tu...mas datang bwa sosej puff ni,kita tukar yer, mas nak roti tu sepinggan besarr tau...he..he..
toaster dia bestnya la ade corak2 empar segi kat roti :D
ReplyDeleteuntuk dot dot tu apa?tak tahu pung....
ReplyDeleteto mas..
ReplyDeletetry la mas... senang n sodap gtu! pinggan beso tp roti kecik xpe kan? kikikiki
to pia..
hahaha... esok esok aku tuko yg bolat2 er.. tk pong heksagon pentagon oktagon.. kekeke
to izahdaut..
*sekeh mek zah! wat2 tau sudah! muekekekekee
hahahhahaaha...
ReplyDeletestok pisang byk lg ker??
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletesalam hana
ReplyDeletethis is one of my feveret and i slalu mkn ngan peanut butter...yummy kan!
tengok gambar ni pun i dah terliur liur balik nih :D
wahhh..nampak sedapt sgt!!!!harus dicuba resepi nih..tunggu pisang blakang umah masak..:)
ReplyDeleteLebam pun lebam lah.. bila dah dibakar sama aje.. tetap sedap haha
ReplyDeleteKakHanaaaaa!!! Mintak toast banana lebih2!!! Sedapnye...;)
ReplyDeleteyg ni kira bekfes uwong jowo moden...
ReplyDeletepisang karo roti....embah2 kita dulu, pisang godok jer..cecah kelapa (kot ler)...jowo moden, mkn pisang cecah cheese...kelezzz tau..
(akk tatau ler plak combination nih sedap..sah akk buat weekend nih - uwong jowo kan pantang nmpk pisang)..hahahha
calet sket!!!
salam kak hana,
ReplyDeletetak penah terpikir saya nak toast macam ni, bubuh pisang slice... Nice idea Sis! ;)
That's really cute! Simple and nice...
ReplyDeleteSalam Hana,
ReplyDeletePisang kat umah akak baru abes, nmpknya kena tnggu beli pisang setandan lagi ni....siaplah berderet menu pisang lagi....nmpk sedaplah banana toast tu....simple mimple...
to izahdaut..
ReplyDeletehahahahahaha... aku sambung gelak! eh! ko nak kurus tak? mkn pisang ari2 tiap2 pagi er! kekeke
to pearlnscraf..
abess abesssss... kekekekeke
to zarin..
salam zarin..yep tol tol! ai pong suker sangatt.. klu lapo makan gini tak kira pagi or mlm! kikiki
to syam azani..
lama lg tak nak masak tuh zani? aku cop dua sisir er? hihihi
to rima..
pehtu keluornya pong sama kaler ajer! kan rim kan kan.. muahahahaha.. adehhhh terkenyit2 mata aku! kahkahkah
to love2cook..
aisey dear! pisang tuh mmula ade baki 2 ketui.. tengah snap snap tengok2 dah tinggal kulit! bersepah2 bujang kecik tuh makan.. hihihi
to k.jasmeen..
yooo cop jempol kok! kekekeke.. pisang godok pong malah uuuuwenak tho kak! kangen arep mangan pisang godok! eh skrg jawa mmg kelezzzz gtu! kikiki
to nurindah..
salam nur... try la nur..mmg sodap! akak kadang leh abis 4 bijik pisang skali makan! kikiki
to zoe..
hi zoe.. thanx for dropping by.. that`s right! very simple n yummy! u can try it...
to kak.yatie..
ReplyDeletesalam kak.yatie.. nih la masalah negara skrg nih! serupa ngan kita, klu dah menu pisang, berderet list pisang.. time ade tuh, sampai tak terpikir nak buat apa.. kan kak kan.. hihi.. try la kak..mmg simple mimple.. hihi..
Muahahha betul2.. terkenyit kenyit gue membaca ur statement.. kwang3
ReplyDeleteha..ha hana,ida nak remove satu jer komen tu sbb terbuat 2x..habis dua2 terbuang...sebut pasal pisang buat apa2 pun sodap kan na...ida pun pernah gak boh atas roti pas tu tabur cheese then bakar..mkn panas2 sedapp, dah sejuk sume tak mau dah
ReplyDelete